Vörös bársony fánk krémsajtos mázzal

Hozzávalók:
- 1 teáskanál piros ételszínező
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 1/2 bögre finomliszt
- 3/4 bögre cukor
- 1/4 bögre kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 3/4 bögre író
- 2 tojás
- 1/4 bögre olvasztott vaj
- 1 teáskanál ecet
- 8,5 dkg natúr krémsajt
- 1/2 bögre porcukor
- 2 teáskanál tej
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 218°C -ra. Vékonyan kenjük ki a sütőformát pálmazsírral.
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót, sütőport és a kakaóport.
- Közepes tálban gépi habverővel keverjük össze az írót, tojást, olvasztott vajat, a vaníliát, az ecetet és piros ételszínezőt. Hozzákeverjük az írós keveréket a lisztes keverékhez. Egyenletesen osszuk el a masszát az előkészített sütőformában.
- Süssük 7-9 percig vagy amíg szépen megpirul. A sütőformában hagyjuk hűlni 5 percig, majd hűtőrácsra tesszük.
- A mázhoz a krémsajtot mikrohullámú sütőben melegítsük fel 30 másodpercenként megkeverve. Mikor felolvadt kézi habverővel hozzákeverjük a porcukrot és a tejet. megmártjuk benne a fánkokat.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!