Vanília mázas fánk recept

Hozzávalók:
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 2 csésze átszitált finomliszt
- 3/4 csésze kristálycukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál só
- 3/4 csésze író
- 2 db tojás enyhén felverve
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 1 csésze porcukor
- 2 evőkanál tej
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Vékonyan fújjuk ki formaleválasztó spray-vel a sütőformát.
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, szerecsendiót és sót. Keverjük össze az írót, a tojást és a vajat. Majd keverjük a lisztes keverékhez amíg teljesen egynemű nem lesz. Majd töltsük a sütőforma üregeibe 2/3 részig.
- Süssük 7-9 percig vagy amíg a tészta benyomás után visszaugrik. Sütés után hagyjuk a formában hűlni 5 percig.
- Egy kis tálban keverjük össze a tejet, porcukrot és vanília kivonatot, amíg a porcukor teljesen feloldódik. Azonnal mártsuk bele a fánkokat. Hűtőrácson hagyjuk lecsöpögni.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!