Szív alakú keksz recept

Hozzávalók:
- 250 gramm vaj
- 80 gramm kristálycukor
- 125 gramm barnacukor
- 1 tojás sárgája
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 580 gramm liszt
- Fél teáskanál só
- 330 gramm csokis gabonapehely
- Royal Icing Mix
- Rózsaszín gél állagú ételszínező
- Ehető, apró piros cukorszívecskék
Eszközök:
Elkészítése:
- Keverjük simára a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot, és keverjük habosra. Tegyük hozzá egy tojás sárgáját, majd a vanília kivonatot. Addig keverjük, míg kivilágosodik, és teljesen habos állagú lesz. (Ez kb. 30 mp) Adjuk hozzá a sót, majd kis adagokban a kimért lisztet.
- A kissé összetört csokis gabonapelyheket óvatosan forgassuk az elkészült tésztába.
- Melegítsük elő a sütőnket 180 Celsiusra.
- Nyújtsuk ki a tésztát, majd a Szív kiszúró forma segítségével készítsük el a sütemények alapját. Helyezzünk egy szív formára egy
- Nyalóka pálcikát és a túloldalról rögzítsük egy kis darab tésztával, a képen látható módon.
- Óvatosan nyomkodjuk bele a kis darab tésztát hátulról, és úgy süssük, hogy ez az oldala legyen alul. Így teljesen egybe fog sülni, nem fog látszani, hogy hozzátettünk tésztát.
- Az elkészült süteményeket kb. 180 fokon, 10-12 perc alatt süssük készre.
- Díszítés előtt várjuk meg, míg a sütemények teljesen kihűlnek.
Díszítés:
- Készítsük el a Royal Icing Mixet a dobozon található leírás szerint, majd színezzük be a rózsaszín gél állagú ételszínezővel. Az elkészült krémmel kenjük be a sütik felszínét. Végül szórjuk meg apró, ehető cukorszívecskékkel.
- Nagyon gyorsan, és könnyen elkészíthető különlegesség, amivel egészen biztos, hogy Te is nagy sikert fogsz aratni!
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!