Málnás sajttorta recept

Nem fogjátok kitalálni: ismét sajttorta. A receptet már ismeritek. Mindig azt mondom, hogy kellenek azok az alapreceptek, mert onnantól kezdve kedvünk és ízlésünk szerint variálhatjuk azokat. Használjátok a kreativitásotokat!
A múltkori citromos verziót most megfeleztem és a desszertet felturbóztam egy kis málnával. A másik változtatás, hogy ezt az adagot édesítőszerrel készítettem, méghozzá ugyanabban a mennyiségben. A torta citrusossága tökéletesen elnyomja az édesítőszer jellegzetes ízét!
Kekszalap:
- 110 g keksz,
- 62,5 g vaj,
- 1/2 cs Bourbon vaníliás cukor.
Krém:
- 250 g ricotta,
- 375 g Philadelphia krémsajt,
- 150 g édesítőszer,
- 6 db lapzselatin,
- 1 db citrom,
- 1,5 db lime,
- 1 db tojás sárgája,
- 62,5 g tej,
- 27,5 g édesítőszer,
- vaníliarúd.
- Zselé: 1,25 dl gyümölcsé (50-50% citromlé + narancslé), 1,5 ek édesítőszer, 2 db lapzselatin.
Eszközök:
1. Elsőként a kekszréteget készítem el. Ehhez a kekszet összetöröm, és elkeverem a vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal. A formát ezúttal is körbebéleltem waxpapírral, majd az aljába nyomkodtam a kekszmorzsát. Beteszem a hűtőbe dermedni, ameddig elkészítem a krémet. (Közben eszembe jutott, hogy legközelebb kókuszreszeléket is fogok ebbe a kekszes alapba tenni, hogy még trópusibb hangulatot tudjak megidézni.)
2. A tejet felteszem melegedni a fél vaníliarúddal és kikapart magjával együtt. Hozzáfacsarom a citromok levét. A tojás sárgáját kikeverem az édesítővel, végül ezt is a tejhez öntöm, és addig főzöm, ameddig az édesítő fel nem olvad benne, és kicsit be nem sűrűsödik a krémalapom. Félreteszem hűlni egy kis időre.
3. A krémsajtot kikeverem a ricottával és a por alapú édesítővel. Hozzáreszelem az előkészített citromok héját.
4. A lapzselatinokat egy kis lábasba teszem, és 2-3 evőkanál vizet öntök hozzá. Lassú fokozaton elkezdem melegíteni a zselatint, teljesen feloldom a vízben. Hozzáöntök egy keveset a krémalapból, elkeverem, majd fokozatosan adagolva hozzákeverem az összes zselatint. A zselatinos krémalapot szobahőmérsékletre hűtöm, és hozzáforgatom a krémsajtos részhez.
5. A kekszes alapra öntöm a sajtkrémet, és éjszakára beteszem a hűtőbe dermedni.
6. Másnap a gyümölcslevet felteszem melegedni. Felolvasztom benne az édesítőt. Közben egy másik edényben az előbbiekhez hasonlóan felmelegítem a zselatint, végül a kettőt összekeverem. Ezt is kihűtöm, hiszen ha melegen önteném a torta tetejére, felmarná a sajtréteget. megpakolom a torta tetejét málnával és arra öntöm és legalább 2 órára beteszem a hűtőbe dermedni.
Tulajdonképpen ennyi az egész. A tetejét kedvünk szerint dekoráljuk.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!