Fehér csokoládé krém

Hozzávalók:
- 70g glükózszirup
- 4 tojássárgája
- 350g tejszín
- 150g tej
- 320g Callebaut W2 fehér csokoládé
- 7g zselatinlap
Elkészítés:
- A glükózszirupot házilag is el tudod készíteni. 250g cukrot 110ml vízzel és egy csipet citromsavval vagy egy kávéskanál ecettel lassú tűzön, folytonos keverés mellett, kb. 15-20 perc alatt főzd mézsűrűségűre. Az esetleges szennyeződések elkerülése érdekében fontos, hogy fém kanállal kevergesd. Az így elkészített glükózszirup befőttesüvegben akár egy évig is eltárolható.
- A glükózszirupot melegítsd meg mikrohullámú sütőben, hogy dolgozni tudj vele, majd keverd el jól a tojássárgájával.
- A tejet forrald fel a tejszínnel, majd először csak egy keveset, utána pedig a teljes mennyiséget folyamatos keverés mellett keverd hozzá a tojáshoz. Tedd vissza melegedni. Folyamatos keverés mellett melegítsd 85°C-ig, de vigyázz, hogy ne forrald fel.
- A zselatinlapot áztasd pár percre hideg vízbe, majd nyomkodd ki. A felfőzött krémalaphoz add hozzá a kinyomkodott zselatinlapot, majd öntsd a 320g Callebaut W2 fehér csokoládéra és egyneműsítsd botmixer segítségével.
- Az elkészült fehér csokoládés krémet töltsd tálakba és jól lehűtve tálald.