Csokoládés fánk recept

Hozzávalók:
- 1 csésze finom liszt
- 1/3 csésze kristálycukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 1/8 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/3 csésze író
- 1 db tojás enyhén felverve
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- Belga étcsokoládé
- Belga tejcsokoládé
Eszközök:
- Sütőforma leválasztó
- Hűtő rács
- Mini fánk sütőforma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 218°C-ra. Fújjuk ki a fánk sütőformát a leválasztó spray-vel.
- Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat. Egy másikban elektromos habverővel a folyékony hozzávalókat. Majd a kettőt keverjük össze.
- Töltsük ki a fánk üregeket kb. félig egy kanál segítségével.
- Süssük kb. 6-7 percig vagy amíg a tészta szépen visszaáll ha megnyomjuk az ujjunkkal. Ha megsült akkor a formával helyezzük hűtő rácsra kb. 3 percre. Frissen tálaljuk.
- Olvasszuk meg a csokoládékat, és mártsuk meg benne a fánkok egy részét, majd tegyük őket hűtőrácsra, amíg a csokoládé megdermed. A másik részét a fánkoknak pedig forgassuk meg fahéjas-cukorban.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!