Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csokoládés, eprest meztelen torta recept

Csokoládés, eprest meztelen torta recept

Hozzávalók: (1 csésze = 2,5 dl)

Tészta:

  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 3/4 csésze liszt
  • 1/2 csésze átszitált kakaópor
  • 1 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 csésze lágy vaj
  • 1 1/4 csésze kristálycukor
  • 3 tojás
  • 1 csésze író

Töltelék:

  • 2 teáskanál zselatin por
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1/3 csésze habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 1/2 csésze pépesített eper
  • csokoládé ganache
  • 4 dkg apróra vágott tejcsokoládé
  • 1 1/2 csésze szeletelt eper + egész szemek díszítéshez

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Először készítsük el az epres tejszínhabot. A zselatin port a hideg vízbe beáztatjuk kb. 2-3 percre amíg megduzzad. Utána mikrohullámú sütőben 10-15 másodpercig melegítjük megkeverjük és ha szükséges megismételjük amíg teljesen felolvad. Egy nagy tálban a tejszínhabot és a porcukrot kemény habbá verjük majd hozzákeverjük az eper pürét és a feloldott zselatint. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  2. A torta lapok elkészítése. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Fújjunk ki Sütőforma leválasztó sprayvel 2 db 15,2 cm-es sütőformát 
    Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a vajat a cukorral elektromos habverővel kihabosítjuk. Egyesével jól belekeverjük a tojásokat. Ízesítjük a vanília kivonattal. Utána felváltva hozzákeverjük a lisztes keveréket és az írót. Két egyenlő részre osztjuk a tésztát a sütőformákban.
    Süssük kb. 20 percig tűpróbáig. (Fogpiszkálót a közepébe szúrjuk ha tisztán tudjuk kihúzni, akkor megsült).Sütés után a formában hagyjuk 5 percet hűlni. Mikor kivesszük a formából hűtőrácson teljesen kihűtjük és mindkét tortalapot félbevágjuk piskóta szeletelővel, hogy 4 torta lapunk legyen..
  3. Ganache készítés.  Ahány ml tejszínt felforralunk annyi g csokoládét aprítunk bele a forró tejszínbe. Hagyjuk amíg megolvad majd egyneművé keverjük és kihűtjük.
  4. A torta összeállítása. Helyezzük az első lapot torta tálra, kenjük be vékony réteg csokoládé ganach-zsal. Erre egy vastagabb réteg eper hab kerüljön, ebbe pedig eper szeleteket nyomkodjunk. Mindezt úgy, hogy a torta lap élei jól látszódjanak. Mindezt addig ismételjük amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére szintén ganache-t kenünk arra epres habot és egész eper szemekkel díszítjük.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés