Csokoládés, eprest meztelen torta recept

Hozzávalók: (1 csésze = 2,5 dl)
Tészta:
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 3/4 csésze liszt
- 1/2 csésze átszitált kakaópor
- 1 1/4 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 csésze lágy vaj
- 1 1/4 csésze kristálycukor
- 3 tojás
- 1 csésze író
Töltelék:
- 2 teáskanál zselatin por
- 2 evőkanál hideg víz
- 1/3 csésze habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 1/2 csésze pépesített eper
- csokoládé ganache
- 4 dkg apróra vágott tejcsokoládé
- 1 1/2 csésze szeletelt eper + egész szemek díszítéshez
Eszközök:
- Sütőforma 15 cm x 7,5 cm magas
- vagy Easy Layers – tapadásmentes sütőforma szett 15,2 cm
- Sütőforma leválasztó spray
- Piskóta szeletelő
- Hűtőrács
Elkészítés:
- Először készítsük el az epres tejszínhabot. A zselatin port a hideg vízbe beáztatjuk kb. 2-3 percre amíg megduzzad. Utána mikrohullámú sütőben 10-15 másodpercig melegítjük megkeverjük és ha szükséges megismételjük amíg teljesen felolvad. Egy nagy tálban a tejszínhabot és a porcukrot kemény habbá verjük majd hozzákeverjük az eper pürét és a feloldott zselatint. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
- A torta lapok elkészítése. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Fújjunk ki Sütőforma leválasztó spray–vel 2 db 15,2 cm-es sütőformát
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a vajat a cukorral elektromos habverővel kihabosítjuk. Egyesével jól belekeverjük a tojásokat. Ízesítjük a vanília kivonattal. Utána felváltva hozzákeverjük a lisztes keveréket és az írót. Két egyenlő részre osztjuk a tésztát a sütőformákban.
Süssük kb. 20 percig tűpróbáig. (Fogpiszkálót a közepébe szúrjuk ha tisztán tudjuk kihúzni, akkor megsült).Sütés után a formában hagyjuk 5 percet hűlni. Mikor kivesszük a formából hűtőrácson teljesen kihűtjük és mindkét tortalapot félbevágjuk piskóta szeletelővel, hogy 4 torta lapunk legyen.. - Ganache készítés. Ahány ml tejszínt felforralunk annyi g csokoládét aprítunk bele a forró tejszínbe. Hagyjuk amíg megolvad majd egyneművé keverjük és kihűtjük.
- A torta összeállítása. Helyezzük az első lapot torta tálra, kenjük be vékony réteg csokoládé ganach-zsal. Erre egy vastagabb réteg eper hab kerüljön, ebbe pedig eper szeleteket nyomkodjunk. Mindezt úgy, hogy a torta lap élei jól látszódjanak. Mindezt addig ismételjük amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére szintén ganache-t kenünk arra epres habot és egész eper szemekkel díszítjük.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!