Citromos panna cotta piros zselé szívvel

Hozzávalók:
- 1/4 teáskanál citromkivonat
- 2 1/2 csésze habtejszín
- 2 1/2 csésze tej
- 2 evőkanál porcukor
- 1 bio citrom reszelt héja
- 3 lapzselatin
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 85 g piros gyümölcszselé por
Eszközök:
Elkészítés:
- Készítsük el a panna cottát. Tegyük egy lábasba a tejszínt, a tejet, a cukrot és a citromhéjat és folyamatos kevergetés mellett forrásig főzzük.
Vegyük le a tűzről és hagyjuk visszahűlni 50°C-ra, ekkor keverjük bele a kivonatokat és az előre beáztatott zselatin lapokat. Addig keverjük még teljesen feloldódik a zselatin. Utána betöltjük a négyzet alakú formába, hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, azután hűtőben hűtsük tovább 4 órán vagy egy éjszakán át.. - Készítsük el a gyümölcs zselét. A csomagoláson feltüntetett utasítás szerint készítsük el a piros gyümölcs zselét. Tehetünk bele még plusz zselatint, hogy minél keményebb legyen. Töltsük ezt is a 15 cm-es sütőformába és hagyjuk hűlni hűtőben amíg teljesen megköt.
- Készítsük el a négyzeteket. A panna cottát vájguk 3*3 cm-es négyzetekre. A legkisebb szív kiszúróval vágjunk ki e négyzetek közepéből egy szívecskét és távolítsuk el.
Ugyan azzal a kiszúróval vágunk ki szívecskét a piros gyümölcs zseléből és helyezzünk minden panna cotta kocka közepére egyet.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!