Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Citromos panna cotta piros zselé szívvel

Citromos panna cotta piros zselé szívvel

Hozzávalók:

  • 1/4 teáskanál citromkivonat
  • 2 1/2 csésze habtejszín
  • 2 1/2 csésze tej
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 3 lapzselatin
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 85 g piros gyümölcszselé por

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Készítsük el a panna cottát. Tegyük egy lábasba a tejszínt, a tejet, a cukrot és a citromhéjat és folyamatos kevergetés mellett forrásig főzzük.
    Vegyük le a tűzről és hagyjuk visszahűlni 50°C-ra, ekkor keverjük bele a kivonatokat és az előre beáztatott zselatin lapokat. Addig keverjük még teljesen feloldódik a zselatin. Utána betöltjük a négyzet alakú formába, hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, azután hűtőben hűtsük tovább 4 órán vagy egy éjszakán át..
  2. Készítsük el a gyümölcs zselét. A csomagoláson feltüntetett utasítás szerint készítsük el a piros gyümölcs zselét. Tehetünk bele még plusz zselatint, hogy minél keményebb legyen. Töltsük ezt is a 15 cm-es sütőformába és hagyjuk hűlni hűtőben amíg teljesen megköt.
  3. Készítsük el a négyzeteket. A panna cottát vájguk 3*3 cm-es négyzetekre. A legkisebb szív kiszúróval vágjunk ki e négyzetek közepéből egy szívecskét és távolítsuk el.
    Ugyan azzal a kiszúróval vágunk ki szívecskét a piros gyümölcs zseléből és helyezzünk minden panna cotta kocka közepére egyet.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés