Vaníliás-mandulás süti golyók

Hozzávalók:
Süssünk egy 4 tojásos piskótát.
4 egész tojás
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
1/2 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál napraforgó olaj
Vaníliás mandula krémet:
10 dkg porcukor
1/2 teáskanál mandula aroma
1/2 teáskanál vanília kivonat
15 dkg szoba hőmérsékletű vaj
sárga Candy Melts csokoládé pasztilla
kb. 1/2 dl langyos tej
habzsák
No. 2 díszítőcső
Elkészítés:
1. Válasszuk szét a tojásokat, külön tálba a sárgáját, külön tálba a fehérjét.
2. A tojások sárgáját keverjük habosra (fehéredésig) a 4 evőkanál kristálycukorral, majd adjuk hozzá az 1 evőkanál olajat.
3. Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá, majd a habot apránként adjuk hozzá a tojások sárgájához.
4. Végül forgassuk hozzá a lisztet, óvatosan keverve, hogy a hab ne törjön össze.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a piskóta tésztát, 175 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és 15 perc alatt készre sütjük. Hűtőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt összemorzsoljuk, piskóta morzsát készítünk belőle, pl.: tálas mixer/aprító segítségével.
6. A vaníliás-mandula krémhez mérjük ki egy tálba a hozzávalókat és lassú fokozaton kézi habverővel keverjük össze.
7. Keverjük össze a krémet a piskóta morzsával és kb. 1/2 dl langyos tejjel, tegyük a hűtőbe 20-25 percre, hogy picit megszilárduljon.
8. A lehűlt masszából cseresznye nagyságú golyókat formázunk, amit egy sütőpapírral bélelt tálcára helyezünk.
9. Megolvasztjuk a Candy Melts csokoládé pasztillákat (mikróban kb. 30 másodperc alatt), hozzákeverjük a vajat, majd a nyalóka pálcikák végét kb, 1 cm mélységig belemártjuk a csokoládéba, és ez után szúrjuk bele a süti golyók közepébe, így a megszilárduló csokoládé nem engedi kiesni a pálcát a sütiből. Ha nincs nyalóka pálcikánk, helyette hurka pálcát vagy fogpiszkálót is használhatunk
10. Amikor a pálcikánk megkötött, mártsuk bele az egész golyókat a sárga olvasztott csokoládéba, és óvatosan ütögessük a pálcikát az edény oldalához, hogy a felesleges csokoládé lecsöpögjön. Szúrjuk a kész golyókat a pálcikájuk segítségével egy hungarocell táblába, vagy egy kis karton dobozba vágjunk pici lukakat, amibe be tudjuk helyezni a kész sütiket.
11. Habzsákba töltve a díszítőcső segítségével színes Candy Melts csokoládé pasztillákkal megrajzolhatjuk a kiscsibe csőrét és lábát, fogpiszkálót belemártva a sárga csokoládéba pöttyözhetjük a két szárnyat. Fekete ételszínező géllel pedig két kis szemecskét helyezünk a megszáradt csokoládé golyókra.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!