Csokoládé piskóta recept

Hozzávalók:
- 2-1/2 csésze finom liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 170 g Belga 55%-os étcsokoládé pasztilla
- 3/4 csésze lágy vaj
- 1-1/2 csésze kristálycukor
- 3 db tojás
- 1-1/2 csésze tej
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 4-1/2 csésze csokoládés vajkrém (töltéshez)
Eszközök:
- Kapcsos, tapadásmentes sütőforma – 22,5 cm Wilton
- Formaleválasztó spray
- Hűtőrács
- Mérőcsésze készlet
- Mérőkanál készlet
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjuk ki a sütőformát a leválasztó spray-vel.
- Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával és a sóval. Egy mikrózható edényben olvasszuk össze a vajat a csokoládéval. Keverjük simára. Adjuk hozzá a cukrot és keverjük tovább elektromos habverővel. Adjuk hozzá a tojásokat egyenként, a vaníliát. Majd váltakozva kis adagonként a lisztes keveréket és a tejet.Töltsük az előkészített sütőformába.
- Kb. 32-36 percig sütjük, fogpiszkáló próbáig. A formába hagyjuk 15 percig hűlni. Majd hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!