Angyal torta - Angel food cake

Hozzávalók: (1 csésze=2,5 dl)
- 1 csésze liszt
- 1/4 teáskanál só
- 12 db szoba hőmérsékletű tojás fehérje
- 1 teáskanál borkősav
- 1 1/4 csésze cukor
- 2 teáskanál vanília kivonat
Eszközök:
- angyal torta sütőforma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra az angyal torta sütéséhez.
- Keverjük össze egy tálban a lisztet és a sót az angyal torta készítéséhez.
- Közepes fokozaton habosítsuk ki a tojásfehérjét, amihez hozzá adunk borkősavat, amíg puha csúcsokat nem kapunk a habból, végül keverjük bele a vanília kivonatot az angyal torta tésztához.
- Ezt követően négy részletben szitáljuk hozzá a liszt-só keveréket és gumi spatulával óvatosan forgassuk össze, hogy minél kevésbé törjük össze a habunkat.
- Töltsük az angyal torta tésztáját a sütőformába, majd süssük kb. 35-40 percig amíg szép aranysárga lesz és rugalmas a tésztánk.
- Sütés után a formában hagyjuk kihűlni az angyal tortát. Ha kihűlt éles késsel távolítsuk el a formából.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!