A tökéletes piskóta recept

Hozzávaló:
- 3 db L-es tojás,
- 220 g kristálycukor,
- 70 g étolaj,
- 130 g tej (3,5%),
- 250 g finomliszt,
- 1 tk sütőpor,
- csipet só
- TIPP: (ha kakaós piskótát szeretnétek készíteni 5%-nyi lisztet cseréljétek le kakaóporra)
1. Lépés: A lisztet és a sütőport összeszitálom.
2. Lépés: A tojásokat szétválasztom, a tojássárgáját a cukor felével kihabosítom.
3. Lépés: Mehet bele az olaj, a tej, végül a lisztes keverék és a só. ( 2. képen: Láthatjátok, hogy milyen híg masszát kell kapnunk.
4. Lépés: 3. képen már belekevertem a lisztet, amivel egy eszméletlenül masszív alapot kapunk. Ne ijedjetek meg tőle!
5. Lépés: A fehérjét a cukor másik felével felverem jó keményre, és összedolgozom a két részt. (4. kép: Elsősorban a tojásfehérje állagára hívnám fel a figyelmeteket. A felvert hab akkor jó, ha a kiemelem a habverőt, és a cukros fehérje, mint a papagáj csőre lekonyul – lásd.: habcsók.
6. Lépés: Előmelegített sütőben 160 C, kb. 40 perc, de én továbbra is a jó öreg tűpróbára esküszöm.
TIPP: A légkeveréses funkciót hanyagoljuk! A sütőajtót se nyitogassuk, különben összeesik a tésztánk – kivétel: finishben a tűpróba!