Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sütőtökös piskótatekercs recept

Sütőtökös piskótatekercs recept

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze liszt
  • 2 teáskanál sütőtök pite fűszerkeverék
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás (szétválasztva)
  • 1 csésze cukor (ketté osztva)
  • 2/3 csésze sütőtök püré (sütőtök megsütve, pürésítve)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/2 csésze pekándió
    A krémhez:
  • 23 dkg szoba hőmérsékletű krémsajt (pl. Phiadelphia)
  • 11 dkg olvasztott fehér csokoládé
  • 1/3 csésze karamellás fagylalt öntet
  • 6 csésze hideg, felvert tejszínhab

Eszközök:

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A szilikon piskóta sütőforma előkészítjük, vékonyan kenjük ki olajjal.
  2. A pekándiót  durvára daráljuk, félretesszük.
  3. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, fűszer,). Egy másik tálban a tojássárgáját fehéredésig keverjük majd hozzáadunk fél csésze cukrot és még azzal is keverjük 3-5 percig. Hozzáadjuk a sütőtök pürét és a lisztes keveréket. egyneművé keverjük.
  4. Külön tálban felverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a citromlevet tovább verjük és kb. 2 perc után fokozatosan hozzáadagoljuk a fél csésze cukrot ezzel is tovább keverjük míg csúcsot nem tudunk húzni a habból.
  5. A tojásfehérje habot óvatosan forgassuk bele a tökös masszába. Öntsük a piskóta tésztát a szilikon piskóta sütőformaba a masszát majd egyengessük el egy spatulával.
  6. Süssük kb. 20 percig, tűpróbával ellenőrizhetjük. Ha megsült akkor borítsuk konyharuhával leterített hűtőrácsra. 2-3 perc hűlés után óvatosan húzzuk le a sütőpapírt és a rövidebb vége felől tekerjük fel a konyharuhával a tésztát. Hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A krémhez egy nagy tálban keverjük össze krémsajtot, az olvasztott fehér csokit, a karamellás öntetet közepes fokozaton. Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
  8. Óvatosan kitekerjük a roládunkat a konyharuhából és betöltjük a krémmel. Spatula segítségével a maradék krémmel kívülről is bevonjuk.
  9. Díszítésként megszórjuk a pekándióval és csorgathatunk még rá karamell öntetet.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények

Keresés