Sütőtökös mini tart recept

Hozzávalók:
- 125 g olvasztott fehér csokoládé
- 125 g sütőtök püré
- 35 g olvasztott vaj
- 1 csomag (400 g) kész linzer tészta
- 1/4 csésze habtejszín
- 1/2 csésze kemény tejszínhab (a tetejére)
- őrölt fahéj (szóráshoz)
Eszközök:
- Tapadás mentes mini muffin sütőforma – 24 db-os
- szilikon nyújtólap
- fém nyújtófa
- Sütőforma leválasztó spray
- Kétoldalú kör kiszúró szett – 6 db-os
- Eldobható habzsák
- No. 1M díszítőcső
- Hűtőrács
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Fújjuk ki a sütőformát leválasztó sprayvel-vel.
- Nyújtsuk ki a tésztát szilikon nyújtólapon kinyújtjuk fém nyújtófa segítségével és szaggassunk belőle kőr kiszúróval korongokat. A tészta korongokat nyomkodjuk a kifújt sütőforma üregeibe. Az alját szurkáljuk meg villával. Süssük 9-11 percig vagy amíg szép aranybarna lest. Hűtőrácson hűtsük ki teljesen.
- Egy közepes tálban olvasszuk össze a fehér csokit és a habtejszínt. Majd keverjük egyneművé a vajjal ás a sütőtök pürével. Töltsük meg vele a tésztakosárkákat és kb 1 órára tegyük hűtőbe amíg a töltelék megköt.
- A felvert tejszínhabot töltsük no.1M díszítőcsővel ellátott eldobható habzsákba és nyomjunk kis halmokat minden pite tetejére.Szórjuk meg őrölt fahéjjal.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!