Sütés nélküli mentolos pite

Hozzávalók:
- 2 csésze csokis darált keksz
- 6 evőkanál olvasztott vaj
- 1/4 teáskanál só
- 1/2 csomag nagy mályvacukor
- 1 3/4 csésze habtejszín (osztva)
- 1/2 teáskanál borsmenta kivonat
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 3 evőkanál porcukor
- Ételszínező gél – fenyő zöld
Eszközök:
Elkészítés:
- Fújjuk ki sütőforma leválasztóval a pite sütőformát.
- 2 evőkanál kekszmorzsát tegyünk félre a díszítéshez. A többit a vajjal és a sóval gyúrjuk össze és nyomkodjuk a pite sütőformába vékonyan az aljára és az oldalára. Majd amíg a tölteléket elkészítjük helyezzük a hűtőbe a pite formát, hogy megszilárduljon a keksz réteg.
- Egy nagy fazékban közepes lángon, folyamatosan kevergetve olvasszuk össze a mályvacukrot 1/4 csésze tejszínnel. Ha már teljesen egynemű levesszük a tűzről és belekeverjük a borsmenta kivonatot. Áttöltjük az egészet egy fém tálba és hűtőben teljesen kihűtjük.
- Amíg hűl a fennmaradó tejszínt a cukorral és vaníliával elektromos habverővel kemény habbá verjük. 1/2 csésze tejszínhabot félreteszünk a hűtőbe a díszítéshez. A maradék habot színezzük halvány fenyő zöldre. Először a tejszín 1/3-ával keverjük ki a kihűlt mályvacukrot azután keverjük hozzá s a többi zöld habot amíg egynemű lesz.
- Osszuk el a egyenletesen a tölteléket, majd díszítsük a félretett tejszínhabbal és szórjuk meg a félretett kekszmorzsával. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!