Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pisztáciás szilvás galette

Pisztáciás szilvás galette

Hozzávalók:

  • 1 1/2 csésze liszt + 1 evőkanál liszt
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 csésze hideg felkockázott vaj
  • 3 evőkanál margarin hideg felkockázva
  • 3-4 evőkanál hideg víz
  • 1 kg szilva kimagozva, negyedekbe vágva
  • 1/3 csésze cukor
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 evőkanál durvára vágott pisztácia
  • 1 tojás felverve
  • 1/4 csésze sárgabarack lekvár
  • dekor cukor / jégcukor
  • 1 evőkanál víz

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval. Dolgozzuk jól bele a vajat. Majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy jól gyúrható legyen. tegyük egy órára hűtőbe pihenni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 165°C-ra. Tegyünk sütőlemezre sütőpapírt. A tésztát nyújtsuk ki szilikon nyújtólapon fém nyújtófa segítségével 3-4 mm vastagságban kör formájúra és helyezzük a sütőpapírra.
  3. Egy tálba keverjük össze szilikon krémkeverő lapát segítségével a szilvát a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, citromlével és 1 evőkanál liszttel. Ezt a tölteléket helyezzük a tésztánk közepére. A tészta széleit hajtsuk fel a töltelékre kb 2 cm széles csíkban és kicsit nyomkodjuk le. Szórjuk meg a tölteléket a pisztáciával. Kenjük le a tészta szélét körben tojással és szórjuk meg jégcukorral a tetejét.
  4.  Süssük 45-55 percig, amíg a tészta aranysárga lesz a töltelék pedig buborékolni kezd. Hűtőrácson hűtsük szobahőmérsékletre.
  5. A sárgabarack lekvárt a vízzel mikróban forrósítsuk fel, keverjük simára és segítségével kenjük át vele a tölteléket.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények

Keresés