Pisztáciás szilvás galette

Hozzávalók:
- 1 1/2 csésze liszt + 1 evőkanál liszt
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 csésze hideg felkockázott vaj
- 3 evőkanál margarin hideg felkockázva
- 3-4 evőkanál hideg víz
- 1 kg szilva kimagozva, negyedekbe vágva
- 1/3 csésze cukor
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 teáskanál citromlé
- 2 evőkanál durvára vágott pisztácia
- 1 tojás felverve
- 1/4 csésze sárgabarack lekvár
- dekor cukor / jégcukor
- 1 evőkanál víz
Eszközök:
- Tapadásmentes, kivehető aljú sütőforma
- szilikon nyújtólap
- fém nyújtófa
- Szilikon krémkeverő lapát
- Hűtőrács
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval. Dolgozzuk jól bele a vajat. Majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy jól gyúrható legyen. tegyük egy órára hűtőbe pihenni.
- Melegítsük elő a sütőt 165°C-ra. Tegyünk sütőlemezre sütőpapírt. A tésztát nyújtsuk ki szilikon nyújtólapon fém nyújtófa segítségével 3-4 mm vastagságban kör formájúra és helyezzük a sütőpapírra.
- Egy tálba keverjük össze szilikon krémkeverő lapát segítségével a szilvát a cukorral, fahéjjal, citromhéjjal, citromlével és 1 evőkanál liszttel. Ezt a tölteléket helyezzük a tésztánk közepére. A tészta széleit hajtsuk fel a töltelékre kb 2 cm széles csíkban és kicsit nyomkodjuk le. Szórjuk meg a tölteléket a pisztáciával. Kenjük le a tészta szélét körben tojással és szórjuk meg jégcukorral a tetejét.
- Süssük 45-55 percig, amíg a tészta aranysárga lesz a töltelék pedig buborékolni kezd. Hűtőrácson hűtsük szobahőmérsékletre.
- A sárgabarack lekvárt a vízzel mikróban forrósítsuk fel, keverjük simára és segítségével kenjük át vele a tölteléket.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!