Őszi almás pite recept

Hozzávalók:
- 6 csésze hámozott, kimagozott és szeletelt alma
- 1 evőkanál citromlé
- 34 csésze kristálycukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 adag linzer tészta, vagy akár használhattok mirelit linzertésztát felolvasztva
- 1 enyhén felvert tojásfehérje
Eszközök:
- Hagyományos pite sütő forma
- Sütőforma leválasztó
- Őszi levelek mini kiszúró szett
- Szilikon krémkeverő lapát
- szilikon nyújtólap
- fém nyújtófa
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
- Egy nagy tálban öntsük a citromlét az almára. Egy kis tálban keverjük össze szilikon krémkeverő lapát segítségével a cukrot, lisztet és fahéjat. Szórjuk meg vele az almát és jól keverjük el.
- Nyújtsuk ki a pite tésztát enyhén lisztezett szilikon nyújtólapon fém nyújtófa segítségével és miután a pite sütőformát kifújjuk a formaleválasztó spray -vel béleljük ki a tésztával. A leeső tésztát gyúrjuk össze és nyújtsuk ki ismét.
- A tésztára öntsük rá az alma tölteléket majd fedjük be az újra kinyújtott tésztával, melyből a őszi levelek mini kiszúró szettből válasszunk nekünk tetsző sütemény kiszúrót és azokkal szúrjunk ki a tészából pár lyukat.
- Az alsó és felső tészta széleit összenyomkodjuk és a kiszaggatott tésztát tojásfehérjével dekorációként ráragasztjuk.
- Süssük kb 45-50 percig vagy amíg a tészta mély aranybarna lesz. Miután kivettük a sütőből legalább 1 órát hagyjuk a pite sütőformában hűlni.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!