Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Őszi almás pite recept

Őszi almás pite recept

Hozzávalók:

  • 6 csésze hámozott, kimagozott és szeletelt alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 34 csésze kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 adag linzer tészta, vagy akár használhattok mirelit linzertésztát felolvasztva
  • 1 enyhén felvert tojásfehérje

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Egy nagy tálban öntsük a citromlét az almára. Egy kis tálban keverjük össze szilikon krémkeverő lapát segítségével a cukrot, lisztet és fahéjat. Szórjuk meg vele az almát és jól keverjük el.
  3. Nyújtsuk ki a pite tésztát enyhén lisztezett szilikon nyújtólapon fém nyújtófa segítségével és miután a pite sütőformát kifújjuk a formaleválasztó spray -vel béleljük ki a tésztával. A leeső tésztát gyúrjuk össze és nyújtsuk ki ismét.
  4. A tésztára öntsük rá az alma tölteléket majd fedjük be az újra kinyújtott tésztával, melyből a őszi levelek mini kiszúró szettből válasszunk nekünk tetsző sütemény kiszúrót és azokkal szúrjunk ki a tészából pár lyukat.
  5. Az alsó és felső tészta széleit összenyomkodjuk és a kiszaggatott tésztát tojásfehérjével dekorációként ráragasztjuk.
  6. Süssük kb 45-50 percig vagy amíg a tészta mély aranybarna lesz. Miután kivettük a sütőből legalább 1 órát hagyjuk a pite sütőformában hűlni.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények

Keresés