Mascarpone-s diókrém

Hozzávalók:
- 300 g dió,
- 1 citrom reszelt héja,
- 225 g tej,
- 2 cs vaníliás cukor,
- 175 g porcukor,
- 500 g mascarpone,
- 2 dl habtejszín,
- 4 db lapzselatin,
- 1 cs habfixáló,
- rumaroma, sütőrum,
- mazsola
Eszközök:
Kapcsos tapadásmentes sütőforma
Elkészítés:
- A diót lepirítjuk, megtisztítjuk a lepattogott héjtól és ledaráljuk. Hozzáreszeljük a citrom megmosott héját is.
- A tejet feltesszük melegedni a vaníliás cukorral és 2-3 kupaknyi aromával. Nem forraljuk, csak meglangyosítjuk. Közben a lapzselatint 3 ek vízzel összemelegítjük. (Nem szeretem az áztatós verziót, mert nekem sose oldódik fel maradéktalanul, ráadásul így gyorsabb is a zselírozás. Egyetlen trükkje van: sose forraljuk, csak melegítsük!) A langyos tejjel kikeverjük a zselatint. Hozzáöntjük a diót, és alaposan elkeverjük. Félretesszük hűlni.
- A habtejszínt felverjük a habfixálóval. A mascarponét kikeverjük a porcukorral. (Sose öntsünk hozzá rumaromát, mert menthetetlenül kicsapódik – tapasztalat!