GYORS karamellás almás pite

Hozzávalók:
- 4 db Granny Smith alma (hámozva, kimagozva, felkockázva 1 cm)
- 1 1/4 csésze kristálycukor
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- csipet szerecsendió
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál liszt
- 1 csomag mirelit linzer tészta
- 1/4 csésze karamell öntet
Eszközök:
- Mini pite sütőforma
- szilikon nyújtólap
- fém nyújtófa
- kör kiszúró szett
- Sütőforma leválasztó spray
- Hűtő rács
Elkészítés:
- Egy serpenyőben a vajon az almát a cukorral, sóval, fahéjjal, tejjel és szerecsendióval közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig pároljuk amíg az alma villával összenyomható lesz kb. 15 perc. Akkor meghintjük a liszttel újra forraljuk. A tűzről lehúzva folyamatos kevergetés mellett kissé kihűtjük.
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Enyhén lisztezett szilikon nyújtólapon kinyújtjuk fém nyújtófa segítségével a kiengedett pitetésztánkat. Szúrjunk ki belőle köröket a kör kiszúró szettel összesen 8 db-ot. Ha kell közben gyúrjuk össze és nyújtsuk ismét ki a tésztát.
- Fújjuk ki sütőforma leválasztó spray-vel a mini pite sütőformákat és nyomkodjunk egy-egy kör tésztát, hogy az oldalán is legyen. Egyenletesen osszuk el bennük az alma tölteléket és borítsuk be őket ismét egy-egy kör tésztával. Az alsó és felső tészta széleit jól nyomkodjuk össze. A felső tésztát metsszük be középen keresztbe egy éles késsel.
- Süssük kb. 15-20 percig vagy amíg szép aranybarna lesz. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni 15 percig. Utána hűtőrácsra kitéve hagyjuk kihűlni.
- Csak tálalás előtt öntsük a pitékre a karamell öntetet.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!