Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Holland almás pite recept

Holland almás pite recept

Hozzávalók:

  • 1 cs. hűtött linzer tészta
  • 4 nagy Granny Smith alma hámozva és felszeletelve
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/3 csésze liszt
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 csésze apróra vágott dió
  • 1/3 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 1/4 csésze puha vaj

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy nagy tálban öntsük le az alma szeleteket a citromlével. Egy másik tálban keverjük össze az 1/4 csésze cukrot a fahéjjal és liszttel. Öntsük a cukros keveréket az almára és keverjük össze amíg jól bevonja a szeleteket.
  2. A kinyújtott tésztát tegyük bordázott szélű leválasztó spray-vel kifújt piteformába. Tegyük az almát a tésztára. Keverjük össze az összes többi hozzávalót és a kapott morzsát szórjuk az alma tetejére.
  3. Süssük 35-40 percig vagy amíg a töltelék buborékol a teteje padig jó ropogós lesz. (az utolsó 10 percre esetleg takarjuk la alufóliával nehogy megégjen). A piteformában hagyjuk hűlni hűtőrácson tálalás előtt minimum 1 óráig.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények

Keresés