Holland almás pite recept

Hozzávalók:
- 1 cs. hűtött linzer tészta
- 4 nagy Granny Smith alma hámozva és felszeletelve
- 1 evőkanál citromlé
- 1/3 csésze liszt
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 csésze apróra vágott dió
- 1/3 csésze zabpehely
- 1/2 csésze kristálycukor
- 1/4 csésze puha vaj
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy nagy tálban öntsük le az alma szeleteket a citromlével. Egy másik tálban keverjük össze az 1/4 csésze cukrot a fahéjjal és liszttel. Öntsük a cukros keveréket az almára és keverjük össze amíg jól bevonja a szeleteket.
- A kinyújtott tésztát tegyük bordázott szélű leválasztó spray-vel kifújt piteformába. Tegyük az almát a tésztára. Keverjük össze az összes többi hozzávalót és a kapott morzsát szórjuk az alma tetejére.
- Süssük 35-40 percig vagy amíg a töltelék buborékol a teteje padig jó ropogós lesz. (az utolsó 10 percre esetleg takarjuk la alufóliával nehogy megégjen). A piteformában hagyjuk hűlni hűtőrácson tálalás előtt minimum 1 óráig.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!