Fűszeres sütőtök puffancs

Hozzávalók:
- 1 1/4 csésze liszt
- 1 evőkanál sütőtök pite fűszer
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 4 evőkanál lágy vaj
- 3/4 csésze kristálycukor
- 1 tojás
- 2/3 csésze sütőtök püré
- 2 teáskanál tej
- 12 dkg natúr krémsajt
- 1 1/2 csésze átszitált porcukor
- Belga fehér csokoládé
- növényi olaj
Eszközök:
- Sütőforma leválasztó spray
- Tapadásmentes muffin sütőforma
- Hűtőrács
- Eldobható habzsák
- Szilikon krémkeverő lapát
- Spatula
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjuk ki a sütőformát a Sütőforma leválasztó spray-vel.
- Egy tálban keverjük össze szilikon krémkeverő lapát segítségével a lisztet, fűszereket, sütőport, szódabikarbónát és sót.
- Egy másik tálban keverjük ki elektromos habverővel a vajat a kristálycukorral, adjuk hozzá a tojást, a lisztes keveréket majd felváltva keverjük bele a sütőtököt és a tejet. Keverjük teljesen egyneművé. Töltsük ki vele a sütőforma üregeit kb. félig.
- Süssük 17-19 percig vagy tűpróbáig. Ha megsült először a sütőformában hagyjuk hűlni 5 percig majd hűtőrácsra helyezve teljesen kihűtjük.
- Egy tálban keverjük krémesre a krémsajtot a porcukorral, ha szükséges pici tejet adhatunk hozzá. Töltsük a krémet eldobható habzsákba. A sütik tetejét vágjuk kicsit be vigyázva nehogy átvágjuk a süti alját is. A bevágásokba töltsük a krémet habzsák segítségével.
- A belga fehér csokoládét a csomagoláson feltüntetettek szerint olvasszuk fel keverjük el benne jól az 1 kanál olajat majd öntsük le a sütik tetejét vele. Spatulával eligazíthatjuk a mázat, Díszítésként meghinthetjük őrölt fahéjjal. 10 percre helyezzük hűtőbe és már fogyasztható is.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!