Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fűszeres sütőtök puffancs

Fűszeres sütőtök puffancs

Hozzávalók:

  • 1 1/4 csésze liszt
  • 1 evőkanál sütőtök pite fűszer
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 4 evőkanál lágy vaj
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 1 tojás
  • 2/3 csésze sütőtök püré
  • 2 teáskanál tej
  • 12 dkg natúr krémsajt
  • 1 1/2 csésze átszitált porcukor
  • Belga fehér csokoládé
  • növényi olaj

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjuk ki a sütőformát a Sütőforma leválasztó spray-vel.
  2. Egy tálban keverjük össze szilikon krémkeverő lapát segítségével a lisztet, fűszereket, sütőport, szódabikarbónát és sót.
  3. Egy másik tálban keverjük ki elektromos habverővel a vajat a kristálycukorral, adjuk hozzá a tojást, a lisztes keveréket majd felváltva keverjük bele a sütőtököt és a tejet. Keverjük teljesen egyneművé. Töltsük ki vele a sütőforma üregeit kb. félig.
  4. Süssük 17-19 percig vagy tűpróbáig. Ha megsült először a sütőformában hagyjuk hűlni 5 percig majd hűtőrácsra helyezve teljesen kihűtjük.
  5. Egy tálban keverjük krémesre a krémsajtot a porcukorral, ha szükséges pici tejet adhatunk hozzá. Töltsük a krémet eldobható habzsákba. A sütik tetejét vágjuk kicsit be vigyázva nehogy átvágjuk a süti alját is. A bevágásokba töltsük a krémet habzsák segítségével.
  6. belga fehér csokoládét a csomagoláson feltüntetettek szerint olvasszuk fel keverjük el benne jól az 1 kanál olajat majd öntsük le a sütik tetejét vele. Spatulával eligazíthatjuk a mázat, Díszítésként meghinthetjük őrölt fahéjjal. 10 percre helyezzük hűtőbe és már fogyasztható is.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés