Fordított körte torta

Hozzávalók:
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- olvasztott vaj 4 evőkanál + 1/2 csésze
- 1/2 csésze barna cukor
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 érett körte hámozva és 1 cm-es szeletekre vágva
- 1 1/3 csésze finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál só
- 2/3 csésze kristálycukor
- 2 db tojás
- 1/3 csésze tej
- vanília fagylalt a tálaláshoz
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Készítsük elő a torta formát.
- Egy kis tálban keverjük össze vajat a barna cukorral és gyömbérrel. Ezt simítsuk szépen a forma aljába. Erre rendezzük a körteszeleteket.
- A tésztához a lisztet, sütőport és sót összekeverjük. Egy nagyobb tálban elektromos habverővel kikeverjük a kristálycukrot a ½ csésze vajjal. Hozzáadjuk a tojásokat és a vanília kivonatot, ezzel is jól kikeverjük. Ehhez keverjük hozzá a lisztes keveréket és a tejet felváltva. Mikor egynemű a tésztánk ráöntjük a körteszeletekre.
- Süssük kb. 37-39 percig, fogpiszkáló próbáig. Hagyjuk a formában hűlni 5 percig. Azután hűtőrácson hűtsük.
- Ha langyosra hűlt vanília fagyival tálaljuk!
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!