Fahéjas, almás lepény recept

Hozzávalók:
- 1 3/4 teáskanál vanília kivonat
- 12 evőkanál olvasztott vaj
- 1/3 csésze + 3 evőkanál kristálycukor
- 1/2 teáskanál só
- 2 1/2 csésze liszt
- 3 közepes Granny Smith alma meghámozva, felszeletelve
- 1/8 teáskanál sütőtökpite fűszerkeverék
- 1 1/2 csésze almabor
- 1 rúd fahéj
- 3 evőkanál kukoricaszirup
Eszközök:
- Sütőforma leválasztó spray
- szilikon nyújtólap
- fém nyújtófa
- Szilikon krémkeverő lapát
- Tapadásmentes tart / quiche sütőforma
- Hűtőrács
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjunk ki egy 21x21 cm sütőformát a sütőforma leválasztó spray-vel.
- Keverjük össze a tészta hozzávalóit, jól gyúrjuk át, majd enyhén lisztezett szilikon nyújtólapon kinyújtjuk fém nyújtófa segítségével nyújtuk ki és helyezzük át a sütőformába.
- Süssük a tésztát 15-16 percig vagy amíg enyhén megpirul. Hűtőrácson hűtsük ki teljesen.
- Emeljük a sütő hőmérsékletét 190°C-ra.
- A töltelékhez a cukrot a sütőtökpite fűszerkeveréket és csipet sót keverjük össze szilikon krémkeverő lapáttal.
- A felszeletelt almákat szorosan átfedve, zsindelyes mintában rakjuk a tészta kéregbe és szórjuk meg a fűszeres cukorral.
- Süssük 30-35 percig, amíg az alma megpuhul és a tetején arany barna kéreg lesz.
- Amíg sül a lepény elkészíthetjük a mázat. Az almabort a fahéjjal 15-17 percig nagy lángon forraljuk, hogy csökkenjen a folyadék mennyisége. Kivesszük belőle a fahéjat Csökkentjük a hőt alatta és hozzáadjuk a kukoricaszirupot a 3 evőkanál cukrot és 1 teáskanál vanília kivonatot és addig kevergetjük amíg teljesen felolvad. Akkor vegyük le a tűzről.
- Mikor a lepényt kivesszük a sütőből öntsük rá a forró mázat. Hűtőrácson hűtsük ki teljesen a sütinket.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!