Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fahéjas, almás lepény recept

Fahéjas, almás lepény recept

Hozzávalók:

  • 1 3/4 teáskanál vanília kivonat
  • 12 evőkanál olvasztott vaj
  • 1/3 csésze + 3 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 1/2 csésze liszt
  • 3 közepes Granny Smith alma meghámozva, felszeletelve
  • 1/8 teáskanál sütőtökpite fűszerkeverék
  • 1 1/2 csésze almabor
  • 1 rúd fahéj
  • 3 evőkanál kukoricaszirup

Eszközök: 

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjunk ki egy 21x21 cm sütőformát a sütőforma leválasztó spray-vel.
  2. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, jól gyúrjuk át, majd enyhén lisztezett szilikon nyújtólapon kinyújtjuk fém nyújtófa segítségével nyújtuk ki és helyezzük át a sütőformába.
  3. Süssük a tésztát 15-16 percig vagy amíg enyhén megpirul. Hűtőrácson hűtsük ki teljesen.
  4. Emeljük a sütő hőmérsékletét 190°C-ra.
  5. A töltelékhez a cukrot a sütőtökpite fűszerkeveréket és csipet sót keverjük össze szilikon krémkeverő lapáttal.
  6. A felszeletelt almákat szorosan átfedve, zsindelyes mintában rakjuk a tészta kéregbe és szórjuk meg a fűszeres cukorral.
  7. Süssük 30-35 percig, amíg az alma megpuhul és a tetején arany barna kéreg lesz.
  8. Amíg sül a lepény elkészíthetjük a mázat. Az almabort a fahéjjal 15-17 percig nagy lángon forraljuk, hogy csökkenjen a folyadék mennyisége. Kivesszük belőle a fahéjat Csökkentjük a hőt alatta és hozzáadjuk a kukoricaszirupot a 3 evőkanál cukrot és 1 teáskanál vanília kivonatot és addig kevergetjük amíg teljesen felolvad. Akkor vegyük le a tűzről.
  9. Mikor a lepényt kivesszük a sütőből öntsük rá a forró mázat. Hűtőrácson hűtsük ki teljesen a sütinket.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények

Keresés