Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyors erdei gyümölcsös pite recept

Gyors erdei gyümölcsös pite recept

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 150 gr vajas tészta
  • egy felvert tojás a kenéshez

Töltelékhez:

  • 250 gr friss vagy fagyasztott vegyes erdei gyümölcs pl: szeder, málna, áfonya, ribizli, eper 

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Tegyük egy lábasba a gyümölcsöt és a cukrot, majd egy-két percig főzzük lefedve, míg a gyümölcs puhulni kezd, majd hagyjuk hűlni 5 percig. Szűrjük le úgy, hogy a gyümölcs levét hagyjuk meg, később szükségünk lesz rá.
  3. A dekorációhoz tegyünk félre egy kis adag tésztát, a maradékot pedig lisztezett szilikon nyújtólapon fém nyújtófa segítségével nyújtsuk ki kör alakúra, kb. 18-20 cm legyen az átmérője, majd formaleválasztó sprayvel fújjuk ki a pite sütőformát vagy kivehető aljú pite formát. és helyezzük bele a tésztát.
  4. Helyezzük a gyümölcsöket a tészta közepére, s húzzuk össze a széleit, de a tetejét hagjuk szabadon. Az erdei gyümölcsös pite széleit kenjük meg tojással.
  5. A maradék tésztát kinyújtva különböző alakú sütemény kiszúróval (például: levél, virág, makk) formázzuk meg, ezt követően pedig szabadon elhelyezhetjük a pite oldalára helyezve úgy, hogy ezeket is kenjük meg tojás sárgával.
  6. Sütőbe helyezve 25 percig süssük, vagy amíg aranybarna színt kap.
  7. Sütőből kivéve helyezzük tapadásmentes hűtőrácsra kihűlni, majd óvatosan szórjuk meg porcukorral.

Tálalás: melegen és hidegen, tejsznhabbal vagy jégkrémmel egyaránt tálalhatjuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények

Keresés