Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Epres-kókuszos pite recept

Epres-kókuszos pite recept

Hozzávalók:

Tészta:

  • 250 g liszt
  • 50 g kókuszreszelék
  • 150 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál víz
  • dekor cukor / jégcukor

Töltelék:

  • 400 g friss eper
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Tészta: A lisztet, vajat, kókuszreszeléket és porcukrot összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet. Tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 30 percre.

  2. Töltelék: Az epreket feldaraboljuk, majd cukorral, citromlével és keményítővel összeforgatjuk.

  3. Összeállítás: A tésztát kinyújtjuk, piteformába tesszük, rásimítjuk az epres tölteléket, majd a crumble réteget a tetejére szórjuk.

  4. Sütés: 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára sül.

Tipp: A kókusz különleges ízt ad az epres pitének, tálaláskor vaníliafagyival kínálva igazán különleges desszert!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények

Keresés