Epres-kókuszos pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g liszt
- 50 g kókuszreszelék
- 150 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál víz
- dekor cukor / jégcukor
Töltelék:
- 400 g friss eper
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
Eszközök:
- Tapadásmentes, kivehető aljú sütőforma
- szilikon nyújtólap
- fém nyújtófa
- Szilikon krémkeverő lapát
- Hűtőrács
Elkészítés:
-
Tészta: A lisztet, vajat, kókuszreszeléket és porcukrot összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet. Tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 30 percre.
-
Töltelék: Az epreket feldaraboljuk, majd cukorral, citromlével és keményítővel összeforgatjuk.
-
Összeállítás: A tésztát kinyújtjuk, piteformába tesszük, rásimítjuk az epres tölteléket, majd a crumble réteget a tetejére szórjuk.
-
Sütés: 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára sül.
Tipp: A kókusz különleges ízt ad az epres pitének, tálaláskor vaníliafagyival kínálva igazán különleges desszert!