Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cukkini quiche (lepény) recept

Cukkini quiche (lepény) recept

Hozzávalók:

  • 1 csomag hűtött vagy fagyasztott leveles tészta
  • 6 db tojás
  • 1 csésze főzőtejszín
  • 3/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
  • 1/2 csésze szétmorzsolt kecskesajt
  • 1/2 csésze vékonyra szelt cukkini
  • 1/4 csésze vékonyra szelt sütőtök
  • 1/4 csésze szeletelt sült piros húsú paprika
  • 1 evőkanál darált főző hagyma

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Készítsük elő a hozzávalókat. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. Enyhén lisztezett szilikon nyújtólapon nyújtsuk ki a tésztát a tepsi méretére. Helyezzük rá a sütőformára az esetleges felesleget vágjuk le. Villával szurkáljuk meg a tésztát a tepsi alján és oldalán. Süssük kb. 5-6 percig vagy amíg enyhén megpirul. Akkor tegyük ki hűtő rácsra. És csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180°C-ra.
  3. Egy nagy tálba keverjük össze szilikon kekerő lapát segítségével tojást, tejszínt, sót, hagymát és fűszereket. Öntsük a kihűtött tésztakéregbe. Szórjuk rá a kecske sajtot, cukkinit, sütőtököt és paprikát. Süssük kb. 30-35 percig, amíg a töltelék megszilárdul. Tegyük hűtőrácsra tepsistől kb. 15 percre. Utána még melegen tálaljuk.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés