Cseresznyés rácsos pite

Hozzávalók:
- 1/4 teáskanál mandula kivonat
- 15 dkg mirelit linzer tészta
- 40 dkg kimagozott meggy
- 1 citrom vagy narancs héja
- Ételszínező gél – piros
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál víz
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra.
- Felengedés után nyújtsuk ki a tésztát enyhén lisztezett szilikon nyújtólapon fém nyújtófa segítségével egy kb 28 cm átmérőjű körre. Helyezzük a pite sütőformába és süssük 10-12 percig vagy amíg világos aranybarna lesz.
- Nyújtsunk egy másik 28 cm-es kört és késsel vagy fondant vágóval vágjunk nyolc 1,5 cm széles csíkot.
- Egy tálban keverjük össze szilikon krémkeverő lapát a meggyet a citromhájjal és a mandula kivonattal. Töltsük a pitébe. Helyezzük rá a tészta csíkokat vízszintesen és függőlegesen. Kenjük meg a tojássárga és víz keverékével. Süssük 30-35 percig vagy amíg aranybarna lesz. Tálalás előtt hűtőrácsra helyezve a formában hűtsük ki.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!