Barackos, rácsos pite recept

Hozzávalók:
- 3/4 csésze kristály cukor
- 1/2 csésze liszt
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- csipet szerecsendió
- 4-5 db hámozott, magozott és szeletelt őszibarack
- 1 teáskanál citromlé
- 2 evőkanál vaj
- 1 adag linzer tészta vagy 1 csomag mirelit linzer tészta
- 1 tojás
Eszközök:
- Tapadásmentes pite sütőforma
- szilikon nyújtólap
- fém nyújtófa
- Szilikon krémkeverő lapát
- szilikon bordür minta készítő
- Sütőforma leválasztó
- Szilikon kenő ecset
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 218°C-ra.
- Egy nagy tálban keverjük össze szilikon krémkeverő lapát segítségével a cukrot, lisztet, fahéjat és szerecsendiót. Forgassuk bele az őszibarackot a citromlével. Addig keverjük amíg az összes barack szelet jól be lesz vonva.
- Sütőforma leválasztó spray-vel fújjuk ki a pite sütőformát.
- Nyújtsuk ki enyhén lisztezett szilikon nyújtólapon fém nyújtófa segítségével a pite tésztát és nyomkodjuk enyhén a pite sütőforma aljába és oldalára. A felesleges tésztát vágjuk le és gyúrjuk majd nyújtsuk ki. Vágjunk belőle 2 cm széles csíkokat és nyomkodjuk bele a szilikon bordür minta készítő azon réseibe, melynek mintázatát szeretnénk látni a piténk rácsain.
- Töltsük a barackot a tésztára majd osszuk el a tetején a vajat. Ezután rácsozzuk be a pite tetejét a tészta csíkokkal. A tojást keverjük ki 1 evőkanál vízzel és Szilikon kenő ecsettel kenjük be a pita tetejét. Helyezzük a sütőbe és süssük 45-50 percig vagy amíg szép aranybarna lesz. Fogyasztás előtt hűtsük le.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!