Bacon-os, cheddaros, metélőhagymás kukorica muffin

Hozzávalók:
- 1 3/4 csésze finom liszt
- 1 1/2 csésze kukorica liszt
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 10 szelet bacon felaprítva
- 2/3 + 1/2 csésze cheddar sajt felaprítva
- 3 evőkanál apróra vágott friss metélőhagyma
- 6 evőkanál vaj
- 1 3/4 csésze író
- 2 tojás
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A muffin sütőt fújjuk ki a formaleválasztó spray-vel.
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, kukorica lisztet, sót, cukrot, sütőport és szódabikarbónát. Keverjük bele az aprított bacont, cheddart és metélőhagymát.
- Egy másik tálban elektromos habverővel keverjük össze az olvasztott vajat a tojásokkal és az íróval. Keverjük össze a lisztes keverékkel.
- Kanállal adagoljuk egyenletesen a muffin forma üregeibe kb. 3/4 részig. A maradék 1/2 csésze sajttal szórjuk meg egyenletesen a tetejüket. Süssük kb. 10-12 percig vagy amíg aranybarna lesz.
- 5 percig hűtsük hűtő rácson a formában. Majd még melegen tálaljuk.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!