Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Morzsás, málnás muffin recept

Morzsás, málnás muffin recept

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • fél csésze lágy vaj
  • 1 csésze kristálycukor
  • 2 tojás
  • fél csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 csésze tej
  • 12 dkg friss vagy fagyasztott málna
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál liszt

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjuk ki a sütőformát leválasztó spray-vel.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, sót és sütőport, tegyük félre. Egy nagy tálban elektromos habverővel habosítsuk ki a vajat a cukorral. Keverjük bele a tojásokat egyesével, majd a vanília kivonatot. Felváltva adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a tejet. Ha már simára kevertük akkor egy gumi spatulával óvatosan forgassuk bele a málnát. Kanállal adagoljuk a sütőformánk üregeibe.
  3. A tetejére a morzsához egy kis tálban keverjük össze a lisztet, barna cukrot és olvasztott vajat. Amíg porhanyós, morzsalékos lesz. Ezzel szórjuk meg a muffinok tetejét.
  4. Süssük 25-28 percig. Aztán vegyük ki a
  5.  és hagyjuk hűlni hűtőrácson. Fogyasztható melegen és kihűtve is.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: muffin receptek

Keresés