Morzsás, málnás muffin recept

Hozzávalók:
- 1 teáskanál vanília kivonat
- fél csésze lágy vaj
- 1 csésze kristálycukor
- 2 tojás
- fél csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 csésze tej
- 12 dkg friss vagy fagyasztott málna
- 1/4 csésze barna cukor
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 1 evőkanál liszt
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Fújjuk ki a sütőformát leválasztó spray-vel.
- Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, sót és sütőport, tegyük félre. Egy nagy tálban elektromos habverővel habosítsuk ki a vajat a cukorral. Keverjük bele a tojásokat egyesével, majd a vanília kivonatot. Felváltva adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a tejet. Ha már simára kevertük akkor egy gumi spatulával óvatosan forgassuk bele a málnát. Kanállal adagoljuk a sütőformánk üregeibe.
- A tetejére a morzsához egy kis tálban keverjük össze a lisztet, barna cukrot és olvasztott vajat. Amíg porhanyós, morzsalékos lesz. Ezzel szórjuk meg a muffinok tetejét.
- Süssük 25-28 percig. Aztán vegyük ki a
- és hagyjuk hűlni hűtőrácson. Fogyasztható melegen és kihűtve is.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!