Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mandulatorta narancsos csokoládékrémmel

Mandulatorta narancsos csokoládékrémmel

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 200 gr finom liszt
  • 160 gr mandulaliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 tojás
  • 240 gr uckor
  • 1 csipet só
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 teáskanál méz

Narancsos csokoládékrém:

Vajkrém (torta oldalára, kidermesztéshez):

  • 200 gr puha teavaj
  • 200 gr porcukor

Díszítéshez:

Eszközök:

Elkészítés:

Krém készítése:

  1. Egy nagy fém tálba szórjuk a csokoládét, hozzáöntjük a tejszínt, és a gőz fölött addig melegítjük, amíg a étcsokoládé pasztilla olvadni kezd. Ezután leemeljük a tálat a gőzről, és kézi habverővel addig kevergetjük, amíg az étcsokoládé teljesen felolvad.
  2. A narancs reszelt héjával és vaníliakivonat ízesítjük, majd félretesszük, kihűtjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Mandulás piskóta sütése:

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírra 6 db 18 cm átmérőjű tortaformát cerzuával körberajzolunk. A sütőpapírt megfordítjuk és erre kenjük ki a piskótalapokat.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a liszet, elvegyítjük a sütőporral, a mandulaliszttel és sóval. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből kemény és fényes habot verünk.
  3. A tojássárgájákat a cukorral az eddig használt robotgéppel addig verjük, amíg a hab kifehéredik és a térfogata megduplázódik, majd hozzákeverjük a citromlevet, a mézet és a vaníliakivonatot.
  4. A cukros tojássárgájás habba három részleteben spatulával beleforgatjuk a lisztkeveréket, aztán a tojásfehérjehabból három evőkanállal hozzáadva fellazítjuk a masszát. Ezután a maradék habot óvatos, széles mozdulatokkal vegyítjük a tésztába.
  5. A tortánkhoz hat egyforma piskótalapra lesz szükségünk. Ehhez a tészta felét hat részre osztjuk az előre rajzolt sütőpapírra egyenletesen kikenjük és 8-10 perc alatt megsütjük, ha kész hűtőrácsra téve kihűtjük.

Összeállítás:

  1. A narancsos csokoládékrémmel töltött mandulatortánkat egy tortaállványra vagy torta alátétre helyezve állítjuk majd össze. Az alátétre helyezzük az első tortalapot, majd forgatható tortaállványra felhelyezzük és a hideg, dermedt narancsos csokoládékrémet szobahűmérsékleten hagyjuk kicsit melegedni, majd robotgéppel kihabosítjuk és betöltjük a piskótalapokat velük.
  2. Ezt követően a torta oldalát vékonyan bevonjuk a fehér vajkrémünkkel egy Kenőkés segítségével, majd a tortát ismét hűtőbe tesszük kihűlni.
  3. A színes vajkrémeket úgy készítjük el, hogy egy nagy tálban kézi robotgéppel pár perc alatt kihabosítjuk a vajat, a citromlével, reszelt narancshéjjal és  vaníliakivonattal ízesítjük. Az így kapott krémet három egyforma részre osztjuk: 1 rész fehér, 1 rész piros, 1 rész zöld, melyeket a gél állagú festékekkel színezünk meg.

  1. A színes krémeket külön-külön eldobható habzsákba töltjük és no. 1M-es díszítőcsővel felvisszük a torta oldalára körkörös mozdulatokkal, egy színt egy körben. Az utolsó adag krémmel feldíszítjük a torta tetejétis, majd a feldíszített tortát tálalásig visszatesszük a hűtőbe.
  2. Utolsó lépésként elkészítjük a csokoládéfenyőket. Magunk elő terítünk egy sütőpapírt. Az olvasztott étcsokoládét eldobható habzsák töltjük, a zsák alján kis lyukat vágunk, aztán a csokoládból fenyőfákat rajzolunk a sütőpapírra. A hűtőben pár perc alatt kidermesztjük, tálalás előtt óvatosan a sütőpapírról levesszük és a tortába szúrjuk.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés