Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Citromos fűszeres fánk recept

Citromos fűszeres fánk recept

Hozzávalók: 1 csésze=2.5 dl

  • 2 csepp bazsalikom kivonat
  • 2 csésze liszt
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 3/4 csésze író
  • 2 tojás enyhén felverve
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1/4 csésze tejföl
  • 1/4 csésze porcukor
  • 1 db citrom

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 220°c-ra. Fújjuk ki a fánk sütőformát a formaleválasztó spray-vel.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk bele a lisztet és keverjük össze a kristály cukorral, sóval és sütőporral. Egy kisebb tálban keverjük össze az írót, tojást, olvasztott vajat és egy fél meyer citrom levét. A folyékony keveréket adjuk a liszthez és keverjük össze amíg teljesen egynemű lesz. Utána töltsük meg a sütőforma üregeit 2/3 részig.
  3. Süssük 7-9 percig vagy amíg a fánk teteje visszaugrik ha megnyomjuk. Hagyjuk a formában hűlni 5 percig. Majd további 5 percig hűtőrácson. Tegyük át sütőlemezre.
  4. Egy kis tálban habverővel keverjük össze a tejfölt, porcukrot és bazsalikom kivonatot. Vékonyan kenjük be a fánkok tetejét és tegyük ismét a sütőbe 2-3 percre vagy amíg a máz rászárad.
  5. Vegyük ki a sütőből és még melegen tálaljuk.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: farsangi fánk receptek

Keresés