Kosárfonás technikája habzsákkal

Most pedig megmutatjuk a torta kötél mintával díszítésének technikáját. Szükségünk lesz ehhez az eldobható habzsákra, ezen kívül egy No. 48-as kinyomócsőre, egy standard csatolófejre (ami segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket) és a kék színű ételszínező géllel színezett vajkrémre.
1. Lépés:
A torta díszítésének megkezdése előtt a eldobható habzsákba helyezzük bele az No. 48-as díszítőcsövet, amit rögzítsünk a standard csatolófejjel, és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. Tartsuk a zsákunkat 45°-os szögben, hat óránál (habzsák helyes tartása).
Függőleges vonal készítésekor: a kinyomócsövünket alig tartsuk el a tortánk felszínétől, és kövessük a torta díszítése során annak szélét, miközben a habzsákunkat erőteljesen nyomjuk, amíg megjelenik a krém, és 6 óra irányában húzzuk lefelé a kinyomócsövet.
Vízszintes vonal készítésekor: a kinyomócsövünket alig tartsuk el a tortánk felszínétől, és kövessünk a torta díszítése során annak szélét, miközben a habzsákunkat erőteljesen nyomjuk, amíg megjelenik a krém, és 9 óra irányából 3 óra irányába húzzuk a kinyomócsövet.
2. Lépés:
Húzzunk rövid vonalakat a függőleges csíkunkon keresztül. Fent, középen és lent. Majd ismételten húzunk egy függőleges vonalat, amit szintén kereszteszünk vízszintes vonalakkal.
3. Lépés:
Íme, ezt a mintát folytatjuk, addig, míg körbe nem érünk a tortánkon.
Itt pedig egy kis videós segítség:
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!