Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fehér csokoládés, kesudiós keksz recept

Fehér csokoládés, kesudiós keksz recept

Maradjunk még egy kicsit a fehér csokoládénál, és engedjétek meg, hogy megosszam veletek annak a szuper keksznek a receptjét, amit még múlthéten próbáltam ki, méghozzá a Cake Company belga fehér csokoládéjának felhasználásával!

Fehér csokoládés – kesudiós cookie

Hozzávalók:

  • 140 g szobahőmérsékletű vaj
  •  120 g barnacukor
  • 2 cs Bourbon vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 170 g liszt
  • 90 g pirított kesudió
  • 130 g fehér csokoládé
  • 3 g só

Eszközök:

Elkészítés:

  1. A kesudiót egy száraz serpenyőben lepirítjuk, és félretesszük hűlni.
  2. A vajat a cukrokkal és a sóval kihabosítjuk. A lényeg, hogy a cukor kellőképpen feloldódjon a masszában.
  3. Hozzáadjuk az egész tojást, és azzal is alaposan eldolgozzuk.
  4. Mehet hozzá a liszt, végül a feldarabolt kesudió és a szintén felaprított fehér csokoládé is.
  5. Betesszük kb. fél órára a hűtőbe, hogy visszadermedjen egy kicsit vaj, és könnyebben tudjuk formázni a kis kekszecskéinket.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A masszából diónyi golyókat formázunk, kissé meglapogatjuk a tenyerünk között, és sütőpapírral bélelt “tepsire tesszük. A korongokat 6-7 perc alatt megsütjük. (A cookie akkor jó, ha egy kicsit még lágynak ítélitek meg, ugyanis hűlés közben meg fog szilárdulni. Kívül ropogni fog, belül pedig lágy marad.)
  7. Megolvasztunk egy kevés csokoládét, ezt megtehetitek vízgőz felett is, de én most egészen egyszerűen bedobtam a mikróba (minimum fokozaton, 2 perc alatt, félidőben egyszer megkeverve, tökéletesen megolvad), és egy kiskanál segítségével meglocsoljuk csokoládéval a kekszecskéinket. 

Azt kell, hogy mondjam, tud mindent, amit egy cookienak tudnia kell. Ropogós, belül mégis lágy, kiérezni belőle a fehér csokoládét, főleg, ha egy kis olvasztott csokoládéval is megcsorgatjuk, a kisebb-nagyobb kesudió darabkákra pedig annyira jól esik ráharapni! Próbáljátok ki ti is!

(Az eredeti receptet Baracskay Angéla blogján találtam, ezúton is köszönöm, hogy megosztottad velünk! )

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyümölcsös sütemények keksz recept

Keresés