Eperlekvárral töltött keksz recept

Hozzávalók:
- 6 csepp vanília kivonat
- szórócukor – arany
- 1 3/4 csésze liszt
- 1/4 teáskanál só
- 1/2 csésze puha vaj
- 1/4 csésze barna cukor
- 1 tojás
- 1/4 csésze mag nélküli eper lekvár
- Sütőforma leválasztó spray
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A sütőlemezt enyhén fújjuk ki sütőforma leválasztó spray-vel.
- Egy közepes tálban a lisztet és a sót összekeverjük. Egy nagy tálban elektromos habverővel kihabosítjuk a vajat a cukorral. Hozzákeverjük a tojást és a vanília kivonatot. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztes keveréket és alaposan összedolgozzuk. A kész tésztából kb. 1 evőkanálnyi nagyságú darabokat szaggatunk és golyókat formázunk belőlük. Minden golyót meghempergetünk a szórócukorban. Majd az előkészített sütőlemezre helyezzük. A golyók közepét az ujjunkkal benyomkodjuk.
- Előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük vagy amíg élénk arany barna színe lesz. Amint a sütőből kivesszük minden süti üregébe tegyünk 1/4 teáskanál eper lekvárt és hagyjuk a lemezen teljesen kihűlni.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!