Citromos keksz recept

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
1 teáskanál só
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
25 dkg mascarpone krémsajt
15 dkg porcukor
1 tojássárgája
1/2 citrom leve és héja
1 teáskanál vanília kivonat (ennek hiányában aroma)
Eszközök:
keksz forma nyomó több formával
keksz sütőforma
Elkészítés:
1. Tegyük egy tálba a szoba hőmérsékletű vajat és a mascarponét, keverjük habosra a cukorral.
2. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a reszelt citrom héját, levét és a vanília kivonatot, majd ezt is dolgozzuk össze.
3. Végül jöhet a liszt és a só, amit szintén a tésztához keverünk.
4. Megtöltjük a tésztával a keksz nyomót vagy a keksz sütőformát (2/3-ig), amit előtte vajazzunk ki, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
5. A sütőformában hagyjuk pihenni 5 percet, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni, és tetszés szerint díszítjük, tálaljuk a már teljesen kihűlt kekszeket.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!