Vörösboros brownie

Hozzávalók:
- Belga 70%-os étcsokoládé pasztilla
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze + 2 evőkanál vörösbor ( cabenet savignon)
- 1 csésze puha vaj
- 1-1/4 csésze barna cukor
- 1-1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1/4 teáskanál só
- 4 tojás
- 1-1/4 csésze liszt
Eszközök:
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180% C-ra. Fújjuk ki a tepsit Sütőforma leválasztó spray-vel. Osszuk ketté a Belga 70%-os étcsokoládé pasztillát. Az egyik felét olvasszuk fel a másikat tegyük félre a díszítéshez.
- Egy edényben nagy lángon tegyük fel forrni az egy csésze vörösbort, főzzük kb. 10 percig. A hőt vegyük közepesre és adjuk hozzá a borhoz a vajat, a barna cukrot, a sót és a kakaóport, kevergessük amíg teljesen folyékony lesz. Vegyük le a tűzről az edény és gyorsan adjuk hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot. Keverjük amíg egynemű lesz. Ezután adjuk hozzá a felolvasztott Belga 70%-os étcsokoládé pasztillát, Végül adjuk hozzá a lisztet és addig keverjük amíg fényes és egynemű tésztát kapunk. Öntsük az előkészített tepsibe és süssük kb. 24-26 percig. Tű próbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- Hagyjuk hűlni a tepsiben, majd Hűtőrácson teljesen hűtsük ki. Végül a szív alakú kiszúróval szaggassuk ki a szíveket.
- Amikor ezzel elkészültünk akkor a maradék Belga 70%-os étcsokoládé pasztillát a 2 evőkanál vörösborral helyezzük egy edénybe és mikrohullámú sütőben olvasszuk össze. Tálaláskor ezzel a csoki öntettel csorgassuk le a szív brownie-kat.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékek menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!