Rénszarvas torta fondanttal díszítve

Hozzávalók:
- Ételszínező- barna
- Fehér fondant
- Ételszínező- fenyőzöld
- Ételszínező- ekrü
- Ételszínező- fekete
- Ételszínező- piros
- piskóta 2 db 20 cm átmérőjű, egyenként minimum 5 cm magas
- Vajkrém alap
- Candy Melts- fehér
Eszközök:
- Sütőforma 15 cm x 5 cm
- Tapadásmentes hűtőrács
- 5 részes dekor ecset szett
- Fondant nyújtó – állítható gyűrűkkel
- Levél kiszúró szett
- Kör kiszúró szett
- Nyalóka pálcika
- Hajlított kenőkés/spatula 23 cm
- Éles kés
Elkészítés:
- Előző este készítsük el a füleket és az agancsokat.
A barna és ekrü ételszínező gél segítségével színezzük be a fondantot, hogy egy világos és egy középbarna árnyalatot kapjunk.
Nyújtsuk ki a középbarna fondantot, és a levél kiszúró segítségével szúrjuk ki a két fület. Majd nyújtsuk ki a világosbarna fondantot és vágjuk ki éles késsel az agancsokat az előre kinyomtatott sablon alapján. A maradék világosbarna fondantból vágjuk ki a fülek belső részét és nedves ecsettel ragasszuk rá az előzőleg kiszúrt fülekhez.
A füleket és az agancsokat tegyük félre 8-10 órát száradni kukoricakeményítővel meghintett felületre. - Készítsük el a piskótát a recept utasításai szerint, süssük ki és hűtsük le.
Töltsük össze a piskótákat a vajkrémmel, és a spatula segítségével kenjük egyenletesen el a torta oldalán a maradék krémet. - Nyújtsuk ki a maradék középbarna fondantot és a sablon alapján vágjuk ki a szarvas fejét és helyezzük a tortára.
A világosbarna fondatból pedig vágjuk ki az arcocskáját és ragasszuk nedves ecset segítségével a tortára. - Szemek, orr és száj. Színezzünk be egy darab fondantot feketére a fekete ételszínező segítségével. Nyújtsuk ki, szaggassunk ki 3 kis méretű kört, kettő lesz a szem, egyet pedig formázzunk meg háromszögnek, ez lesz az orra. Nedves ecsettel ragasszuk rá a torára a szemeket és az orrot.
A középbarna fondantból formázzunk 6 db kis golyót és ragasszuk a torára az orr melé. Nyújtsuk ki a fehér fondantot és szúrjunk ki leveleket a legkisebb levél kiszúróval, majd ragasszuk a homlok részre. - Zöld színű fondantból szúrjunk ki leveleket és piros színű fondantból formázzunk kis golyókat, majd nedves ecsettel ragasszuk a torta aljához.
- Olvasszuk fel a fehér Candy Meltset a csomagoláson található leírás alapján és rögzítsük a nyalóka pálcikát az agancsokhoz, majd hagyjuk szárani kb 10 percig.
- Összeállítás. Szúrjuk bele a füleket és az agancsokat a torába majd tálalhatjuk is a tortát.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!