Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Rénszarvas torta

Rénszarvas torta

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. A torta elkészítése előtt 3 nappal nyomtassunk ki 2 agancs sablont. A fondant nyújtó segítségével nyújtsuk ki a gum pastet, helyezzük rá a sablonokat és vágjuk ki. Helyezzük a kivágott agancsokat a gurigára (amelyről előtte eltávolítottuk a papírtörlőt), szórjuk meg kukoricakeményítővel, és hagyjuk száradni  24 órán keresztül majd fordítsuk meg és a másik oldalát is szárítsuk egy napig.
  2. Egy nappal előbb készítsük el  a füleket. Ehhez keverjünk össze barna és piros ételszínezőt és gyúrjuk bele kb 30 gr fondantba. Nyújsuk ki  a beszínezett fondantot és a levél kiszúró segítségével szúrjuk ki a két fület. A keskenyebb felébe vágjunk egy derékszöget, majd  hullámos szárító állványon hagyjuk száradni kb 8-10 órán keresztül.
  3. Az agancsok rögzítése. Olvasszuk fel a hófehér Candy Meltset a csomagoláson található leírás szerint. Az olvasztott csokoládéval ragasszuk a nyalóka pálcikákat az agancsok hátuljára, ez szolgál rögzítésként. Tegyük félre száradni 10-15 percet.
  4. Készítsük el a két piskótát a recept utasításai szerint, süssük ki és hűtsük le.
  5. Készítsük el a csokoládés vajkrémet a recept utasításai szerint, majd töltsük össze a két piskótával, így kb egy 12 cm magas tortát fogunk kapni. A maradék krémmel kenjük körbe a tortát és simítsuk el egyenesre. Tegyük hűtőbe a kész tortát dermedni.
  6. Készítsük el a masnit. Színezzünk be kb. 10 gr fondantot  a piros ételszínező segítségével.  Nyújtsuk ki a fondantot és a  kör kiszúró segítségével szúrjunk ki egy kört, ez lesz a masni közepe. És vágjunk ki egy éles kés segítségével két lekerekített sarkú háromszöget, ezek lesznek a masni szélei.
    Készítsük el a Royal Icingot a recept utasításai szerint. 1/8 csésze icingot színezzünk be királykékre, 1/8 csésze icingot fenyőzöldre, a maradékot pedig hagyjuk fehéren.
    Készítsük elő a habzsákokat. Az No.2 díszítőcsővel ellátott zsákba tegyük a kék icingot, az No.1 díszítőcsővel ellátott zsákba pedig a zöld icingot. Felváltva a két színt nyomjunk kosár mintát a két háromszögre, majd ragasszuk össze a masnit, ehhez használjuk a megmaradt csokoládés vajkrémet, így rögzítsük a tortához.
  7. Készítsük el a szájat. Ehhez kb. 60 gr fondantra lesz szükségünk, a testszín és barna ételszínezővel színezzük a fondantot. Nyújsuk ki ovális alakúra, és vágjunk ki a tetején két csepp formát az orrnak és alul egy ovális formát a szájnak, és vizes ecset segítségével ragasszuk a tortához.
  8. Készítsük el a szemeket. Színezzünk egy kis darab fondatot feketére a fekete ételszínező segtségével, majd nyújtsuk ki és vágjunk ki két kis ovális kört.
    Készítsünk elő egy habzsákot No. 3-as díszítőcsővel ellátva és töltsük bele a fehér icingot. Nyomjunk kis pöttyöt a szemekre, hagyjuk száradni, majd nedves ecset segítségével ragasszuk fel a szemeket a tortára.
  9. A megmaradt fekete fondantból formázzunk 2 kis cseppet, hogy illeszkedjen az orrlyukakba, és egy lapos ovális formát ami illeszkedik a szájba és nedves ecset segítségével ragasszuk fel.
  10. Ha jól lehűlt a tortánk rögzítsük az agancsokat és a füleket.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés