Pezsgős muffin recept

Hozzávalók:
- Szórócukor- ezüst
- 1 3/4 csésze pezsgő (osztva)
- 1 csomag fehér torta keverék (kb. 432 gr)
- 4 tojásfehérje
- 1/3 csésze növényi olaj
- 5-6 evőkanál gin
- 1/2 csésze növényi eredetű zsiradék
- 1/2 csésze sótlan vaj
- 4 csésze átszitált porcukor
- 1 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
Eszközök:
- Tapadásmentes muffin sütőforma
- Tapadásmentes hűtőrács
- Ital adagoló üvegcse és muffin papírok
- Eldobható habzsák
- Cupcake díszítőcső szett
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra. Béleljük ki a muffin sütőformát a kapszlikkal.
- Egy nagy tálban keverjük össze a torta mixet, a pezsgőt, a tojásfehérjét és a növényi olajat és elektromos habverővel verjük alacsony fokozaton 30 másodpercit, majd növeljük közepesre a sebességet és habosítsuk további 2 percig. Osszuk el a formákban egyenletesen a masszát, a kapszlik kb 2/3-ig legyenek tele.
- Süssük kb 18-20 percig, vagy amíg a fogpiszkálóra nem ragad a massza. Ha megsültek, vegyük ki a sütőből és még forrón kenjük meg a tetejüket a 2 teáskanál ginnel, majd hűtsük le.
- A krémhez a növényi zsiradékot és a vajat habosítsuk ki elektromos habverővel, amíg egynemű nem lesz. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot (csészénként), habosítsuk magas fokozaton. Adjunk hozzá 3-4 evőkanál gint és reszelt citromhéjat. Adagoljuk a krémet a muffinok tetejére kanállal vagy No.1M díszítőcsővel ellátott habzsákkal.
- Dekoráljuk a muffinok tetejét citromhéjjal, ezüst színű szórócukorral és pezsgővel töltött beszúróval.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!