Omlós hópehely kekszek

Hozzávalók:
- 21 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 24 dkg margarin
- 36 dkg cukor
- 1 evőkanál vanília kivonat
- Royal icing
- Szórócukor – arany Wilton vagy tetszőleges színű szórócukor
Eszközök:
- Sütőlemez
- Sütőforma leválasztó spray
- Hópehely kiszúró szett – 7 db-os Wilton
- Spatula
- Hűtőrács
- Eldobható habzsák
- No. 2 díszítőcső
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 165°C-ra.
- Egy kis tálban keverjük össze a lisztet, sót és sütőport. Egy nagyobb tálban keverjük össze robotgéppel a margarint, cukrot és a vanília kivonatot. Adjuk hozzá a lisztes keveréket és alacsony fordulatszámon dolgozzuk össze. Ne tegyük hűtőbe a tésztát.
- Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centi vastagra. Szaggassuk ki a hópehely kiszúrókkal. Spatula segítségével óvatosan emeljük át a sütiket a sütőforma leválasztó-val kifújt sütőlemezre. A Maradék tésztát gyúrjuk ismét össze és szaggassuk ki.
- Süssük 8-11 percig vagy amíg halvány arany színt kap. Ha megsült tegyük hűtő rácsra amíg teljesen kihűl.
- Addig készítsük el a royal icing-ot, töltsük be egy no. 2-es díszítőcsővel ellátott eldobható habzsákba. Ezzel meg tudjuk húzni a hópelyhek körvonalait és ki is tudjuk tölteni azokat. Megírhatjuk vele a díszítő vonalakat, utána mártsuk szórócukorba és hagyjuk megszáradni.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!