Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nagymama mézeskalács receptje

Nagymama mézeskalács receptje

Hozzávalók:

  • 880 -960 g liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 190 g margarin (növényi zsiradék)
  • 230 g cukor
  • 315 ml méz
  • 2 tojás
  • Cukormáz - fehér színben
  • Szórócukrok

Eszközök:

Elkészítés: 

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°c-ra a mézeskalács sütéséhez. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, só és a fűszerek). Egy másik tálban géppel kikeverjük az olvasztott margarint a a cukorral, mézzel és a tojással, majd hozzákeverünk a lisztes keverékből.
  2. Lisztezett felületre borítjuk és most már kézzel belegyúrjuk a mézeskalács tésztát, ha szükséges adunk hozzá még lisztet, hogy szilárd állagú mézeskalács tésztát kapjunk.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk a mézeskalács tésztáját 4-8 mm vastagra, majd lisztbe mártott mézeskalács sütemény kiszúró formákkal kiszúrjuk a kedvenc karácsony formáinkat.
  4. Sütőpapírral bélelt  vagy sütőforma leválasztóval kifújt sütőlemezen sütjük kb. 6-12 percig.
  5. Miután kihűltek a hűtőrácsra helyezett mézeskalács sütik tetszés szerint díszíthetjük gyerekekkel együtt cukormázzal, szórócukrokkal, cukorgyöngyökkel.
  6. Megjegyzés: ha a begyúrt mézeskalács tésztát nem szeretnénk azonnal felhasználni akkor frissentartó fóliába, vagy tasakba elcsomagolva a hűtőben egy hétig is eláll.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Keresés