Mikulásvirágos cupcake

Hozzávalók:
- Royal icing
- Vajkrém
- Tojásfehérjepor
- Ételszínező gél – karácsony piros
- Ételszínező gél – sárga
- Kedvenc cupcake recept
- Szikrázó fehér cukor
Eszközök:
- No. 352-es díszítőcső
- Liliom virágtű szett
- No. 2 díszítőcső
- Spatula/kenőkés – hajlított 23 cm
- Négyzet alakú fólia
- Muffin kapszli
- Standard muffin sütő
- Eldobható habzsák
- Hűtő rács
Elkészítés:
- A virágokat készítsük el 1 nappal előbb a száradás miatt. Készítsük el a royal icing-ot a recept szerint. Nagy részét színezzük pirosra, kisebb részét sárgára. No. 352-es díszítőcsővel felszerelt eldobható habzsákba töltsük a piros krémet és a fóliák és a liliom tű segítségével készítsük el a mikulásvirágokat cupcakek-ként 3 darabot. No. 2-es díszítőcsővel felszerelt eldobható habzsákba töltsük a sárga krémet és ezzel nyomjuk a pontokat a virág közepébe. Az elkészült virágokat hagyjuk 24 órán keresztül száradni.
- Készítsük el a cupcake-ket. Készítsük el a tésztát. Süssük majd hűtsük ki.
- Krémezzük a cupcake-ket. Készítsünk vajkrémet. A spatula segítségével kenjük be a cupcake-k tetejét és azonnal szórjuk meg a csillogó fehér cukorral.
- Virágok felhelyezése. Helyezzünk 3 mikulásvirágot minden cupcake tetejére, ha szükséges vajkrémmel rögzítsük.
Ha a fenti díszítési technika elnyerte a tetszésed és szeretnéd elsajátítani ajánljuk figyelmedbe a Wilton 2.- Royal icing tanfolyamunkat.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!