Mézeskalács torta recept

Hozzávalók:
- Fehér konyhakész cukormáz 1,8 kg (10 csésze)
- Tojásfehérje por
- Mézeskalácsház készítő szett
- 2 3/4 csésze Royal icing
- 16 csésze a kedvenc tortánk tésztájából
Eszközök:
- Eldobható habzsák
- Standard csatolócső
- No. 2 díszítőcső
- No. 8 díszítőcső
- No. 1A díszítőcső
- Tortaforma – 15 cm
- Tortaforma – 20 cm
- Hűtőrács
- Műanyag tortatartó oszlop
- Spatula 23 cm hajlított
- 15 cm torta alátét
- 20 cm torta alátét
Elkészítés:
- A díszeket készítsük el egy nappal előbb. A royal icing-ot osszuk két részre az egyiket hagyjuk keményen. A másik felét pár csepp vízzel hígítva készítsünk terülő mázat. Mindkettőt töltsük no. 2 díszítőcsővel ellátott eldobható habzsákba.
- Díszítsük a mézeskalács házikókat. Fektessük le vízszintesen a mézeskalács házakat. A kemény mázzal húzzuk meg az ajtók ablakok, tetők és oldalak vázlatát, vonalakot és pontokat. Hagyjuk száradni.
- A terülőmázzal töltsük ki az ablakokat, ajtókat és hófödte tetőket. Másnapig száradhat.
- Készítsük el a réteges tortánkat. Süssünk 3 réteget a 15 cm-es lapokból és 3-at a 20 cm-es torta lapokból. Töltsük be a rétegeket a konyhakész cukormázzal. Vonjuk be a kész tortákat is a cukormázzal és építsük össze a két tortát az emeletes tortatartó műanyag oszlopokkal.
- Díszítsük a tortánkat. Töltsünk meg két eldobható habzsákot konyhakész cukormázzal. Az egyiket no. 1A díszítőcsővel lássuk el a másikhoz standard csatolócsővel.rögzítsünk no. 8 díszítőcsövet. A cukormázzal rögzítsük a házakat a torták oldalához és egyet a kisebbik torta tetejére. A no. 8 díszítőcsővel készítsünk fákat. hógolyókat. A no. 1A díszítőcsővel pedig hóhalmokat a torta tetejére és a házikók aljára. Spatula segítségével tudjuk a krémet eligazítani. No. 2 díszítőcsővel tudunk pontokat alkotni mindkét szintre.
Videós segítség:
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!