Mandulatorta narancsos csokoládékrémmel

Hozzávalók:
Piskótához:
- 200 gr finom liszt
- 160 gr mandulaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 12 tojás
- 240 gr uckor
- 1 csipet só
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 2 teáskanál méz
Narancsos csokoládékrém:
- 400 gr belga étcsokoládé pasztilla
- 4 dl tejszín
- 2 db kezeleteln narancs héja
- 2 teáskanál vaníliakivonat
Vajkrém (torta oldalára, kidermesztéshez):
- 200 gr puha teavaj
- 200 gr porcukor
Díszítéshez:
- 400 gr puha teavaj
- 400 gr porcukor
- pár csepp firssen facsart citromlé
- 1 nagy kezeletlen narancs reszelt héja
- 1 1/2 teáskanál vaníliakivonat
- CC gél állagú ételfesték - piros színű
- CC gél állagú ételfesték - zöld színű
- 100 gr belga étcsokoládé pasztilla
- eldobható habzsák
Eszközök:
- Tapadásmentes tepsi
- Forgatható tortaállvány
- Tapadásmentes hűtőrács
- Szilikon krémkeverő lapát
- no. 1M-es díszítőcső
- Kenőkés
Elkészítés:
Krém készítése:
- Egy nagy fém tálba szórjuk a csokoládét, hozzáöntjük a tejszínt, és a gőz fölött addig melegítjük, amíg a étcsokoládé pasztilla olvadni kezd. Ezután leemeljük a tálat a gőzről, és kézi habverővel addig kevergetjük, amíg az étcsokoládé teljesen felolvad.
- A narancs reszelt héjával és vaníliakivonat ízesítjük, majd félretesszük, kihűtjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Mandulás piskóta sütése:
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírra 6 db 18 cm átmérőjű tortaformát cerzuával körberajzolunk. A sütőpapírt megfordítjuk és erre kenjük ki a piskótalapokat.
- Egy nagy tálba szitáljuk a liszet, elvegyítjük a sütőporral, a mandulaliszttel és sóval. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből kemény és fényes habot verünk.
- A tojássárgájákat a cukorral az eddig használt robotgéppel addig verjük, amíg a hab kifehéredik és a térfogata megduplázódik, majd hozzákeverjük a citromlevet, a mézet és a vaníliakivonatot.
- A cukros tojássárgájás habba három részleteben spatulával beleforgatjuk a lisztkeveréket, aztán a tojásfehérjehabból három evőkanállal hozzáadva fellazítjuk a masszát. Ezután a maradék habot óvatos, széles mozdulatokkal vegyítjük a tésztába.
- A tortánkhoz hat egyforma piskótalapra lesz szükségünk. Ehhez a tészta felét hat részre osztjuk az előre rajzolt sütőpapírra egyenletesen kikenjük és 8-10 perc alatt megsütjük, ha kész hűtőrácsra téve kihűtjük.
Összeállítás:
- A narancsos csokoládékrémmel töltött mandulatortánkat egy tortaállványra vagy torta alátétre helyezve állítjuk majd össze. Az alátétre helyezzük az első tortalapot, majd forgatható tortaállványra felhelyezzük és a hideg, dermedt narancsos csokoládékrémet szobahűmérsékleten hagyjuk kicsit melegedni, majd robotgéppel kihabosítjuk és betöltjük a piskótalapokat velük.
- Ezt követően a torta oldalát vékonyan bevonjuk a fehér vajkrémünkkel egy Kenőkés segítségével, majd a tortát ismét hűtőbe tesszük kihűlni.
- A színes vajkrémeket úgy készítjük el, hogy egy nagy tálban kézi robotgéppel pár perc alatt kihabosítjuk a vajat, a citromlével, reszelt narancshéjjal és vaníliakivonattal ízesítjük. Az így kapott krémet három egyforma részre osztjuk: 1 rész fehér, 1 rész piros, 1 rész zöld, melyeket a gél állagú festékekkel színezünk meg.
- A színes krémeket külön-külön eldobható habzsákba töltjük és no. 1M-es díszítőcsővel felvisszük a torta oldalára körkörös mozdulatokkal, egy színt egy körben. Az utolsó adag krémmel feldíszítjük a torta tetejétis, majd a feldíszített tortát tálalásig visszatesszük a hűtőbe.
- Utolsó lépésként elkészítjük a csokoládéfenyőket. Magunk elő terítünk egy sütőpapírt. Az olvasztott étcsokoládét eldobható habzsák töltjük, a zsák alján kis lyukat vágunk, aztán a csokoládból fenyőfákat rajzolunk a sütőpapírra. A hűtőben pár perc alatt kidermesztjük, tálalás előtt óvatosan a sütőpapírról levesszük és a tortába szúrjuk.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!