Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Karácsonyi macaron

Karácsonyi macaron

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Vágjuk le a sütőpapírt lemez méretűre és rajzoljunk rá 50 Ft-os nagyságú köröket, majd fordítsuk meg és úgy helyezzük a sütőlemezre.
  2. Készítsük el a macaron tésztát a receptben leírtak alapján és osszuk két felé. A 2/3 részét színezzük fenyőzöldre, az 1/3 részét fehérre a Wilton ételszínező gélek segítségével. Kombinálhatjuk a fenyőzöld és a türkiz gélt többféle zöld szín árnyalat eléréséhez.
  3. Helyezzük a kész macaron masszát az előkészített, No 1A díszítőcsővel ellátott habzsákokba és adagoljuk ki az előre megrajzolt körökbe. Hagyjuk pihenni kb. 20 percet vagy amíg a macaronon felülete bebőrösödik és az ujjunkkal hozzáérve a massza már nem ragad rá.
  4. Süssük ki és hűtsük le a macaronokat.
  5. Az egyik kistálba öntsünk ki a folyékony lüszterfestékből és vékony, hegyes dekor ecset segítségével fessünk fenyőágakat a zöld színű macaronokra. A másik kistálban keverjük ki a fenyőzöld ételszínezőt, a türkiz ételszínezőt és a citrom kivonatot, amíg elérjük a kívánt zöld színt és fessünk a dekor ecset segítségével fenyőágakat a fehér macaronokra, majd hagyjuk száradni.
  6. Készítsünk elő 2 db eldobható habzsákot No 12 díszítőcsővel ellátva és töltsük meg a habzsákokat a konyhakész vajkrémekkel.
  7. Töltsünk össze 1-1 zöld macaront a fehér vajkrémmel, és 1-1 fehér macaront a csokoládés vajkrémmel, majd tálaljuk a kész süteményeket.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: karácsonyi sütemény receptek

Keresés