Karácsonyi macaron

Hozzávalók:
- Citrom kivonat
- Ételszínező – fenyőzöld
- Ételszínező – türkiz
- Ételszínező – fehér
- Lüszter festék – arany
- Konyhakész vajkrém
- Konyhakész csokoládés vajkrém
- Francia macaronok
Eszközök:
- Tapadásmentes hűtőrács
- No. 1A kinyomócső (2 db-ra lesz szükség)
- 5 részes dekor ecset szett
- Eldobható habzsák
- Sütőpapír
- No. 12 kinyomócső (2 db-ra lesz szükség)
- 14×20 cm alumínium sütőlemez
- 2 db kistál
- Vonalzó
Elkészítés:
- Vágjuk le a sütőpapírt lemez méretűre és rajzoljunk rá 50 Ft-os nagyságú köröket, majd fordítsuk meg és úgy helyezzük a sütőlemezre.
- Készítsük el a macaron tésztát a receptben leírtak alapján és osszuk két felé. A 2/3 részét színezzük fenyőzöldre, az 1/3 részét fehérre a Wilton ételszínező gélek segítségével. Kombinálhatjuk a fenyőzöld és a türkiz gélt többféle zöld szín árnyalat eléréséhez.
- Helyezzük a kész macaron masszát az előkészített, No 1A díszítőcsővel ellátott habzsákokba és adagoljuk ki az előre megrajzolt körökbe. Hagyjuk pihenni kb. 20 percet vagy amíg a macaronon felülete bebőrösödik és az ujjunkkal hozzáérve a massza már nem ragad rá.
- Süssük ki és hűtsük le a macaronokat.
- Az egyik kistálba öntsünk ki a folyékony lüszterfestékből és vékony, hegyes dekor ecset segítségével fessünk fenyőágakat a zöld színű macaronokra. A másik kistálban keverjük ki a fenyőzöld ételszínezőt, a türkiz ételszínezőt és a citrom kivonatot, amíg elérjük a kívánt zöld színt és fessünk a dekor ecset segítségével fenyőágakat a fehér macaronokra, majd hagyjuk száradni.
- Készítsünk elő 2 db eldobható habzsákot No 12 díszítőcsővel ellátva és töltsük meg a habzsákokat a konyhakész vajkrémekkel.
- Töltsünk össze 1-1 zöld macaront a fehér vajkrémmel, és 1-1 fehér macaront a csokoládés vajkrémmel, majd tálaljuk a kész süteményeket.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!