Karácsonyi krémes mentolos sütemény

Hozzávalók:
- 400 g darált kakaós keksz
- 8 evőkanál olvasztott vaj
- 227 g lágy natúr krémsajt
- 2-3 csepp természetes ízesítő – borsmenta
- 90 g porcukor
- 1 db tojás
- 140 g cukrozott sűrített tej
- Ételszínező gél – fenyő zöld
- 125 ml zsíros tejszín
- 1 csomag Candy Melts csokládé pasztillák – étcsokoládé (apróra törve)23*33
- Magyal levél alakú szórócukor – Wilton
Eszközök:
- Kb. 23*33 cm-es tepsi
- Sütőforma leválasztó spray
- Hűtő rács
- Torta szeletelő kés
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 165 °C-ra. Fújjuk ki a tepsit sütőforma leválasztóval. A kekszmorzsát és a vajat gyúrjuk össze és erősen nyomkodjuk bele tepsi aljába. Süssük 10 percig. Majd a tepsit hűtő rácsra téve hagyjuk hűlni.
- A krémsajtot a cukorral robotgép segítségével addig keverjük amíg sima krémes lesz. Egy másik tálban a sűrített tejet a tojással habosítsuk ki. Lassú fokozaton folyamatosan keverjük hozzá a krémsajtos keveréket. Végül keverjük bele az ételszínező gélt és a mentolos ízesítőt. Az egészet öntsük a tésztára.
- Ismét süssük kb. 15-20 percig amíg a krém megszilárdul. Ezután tegyük a hűtőrácsra amíg teljesen kihűl.
- Készítsük el a tetejére a ganache-t. A tejszínt egy edényben forrósítsuk fel a tűzhelyen. Ha már forró de még nem forr húzzuk le a tűzről és borítsuk bele az apróra tört csokit. Keverjük el amíg elolvad a csoki és szép sima lesz. Öntsük a ganache.t a teljesen kihűlt sütire és próbáljuk egyenletesen eloszlatni rajta. Hagyjuk hűlni amíg megköt a csoki.
- Azután szeleteljük háromszögekre és minden háromszög tetejét díszítsük magyal szórócukorral. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!