Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Karácsonyi krémes mentolos sütemény

Karácsonyi krémes mentolos sütemény

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 165 °C-ra. Fújjuk ki a tepsit sütőforma leválasztóval. A kekszmorzsát és a vajat gyúrjuk össze és erősen nyomkodjuk bele tepsi aljába. Süssük 10 percig. Majd a tepsit hűtő rácsra téve hagyjuk hűlni.
  2. A krémsajtot a cukorral robotgép segítségével addig keverjük amíg sima krémes lesz. Egy másik tálban a sűrített tejet a tojással habosítsuk ki. Lassú fokozaton folyamatosan keverjük hozzá a krémsajtos keveréket. Végül keverjük bele az ételszínező gélt és a mentolos ízesítőt. Az egészet öntsük a tésztára.
  3. Ismét süssük kb. 15-20 percig amíg a krém megszilárdul. Ezután tegyük a hűtőrácsra amíg teljesen kihűl.
  4. Készítsük el a tetejére a ganache-t. A tejszínt egy edényben forrósítsuk fel a tűzhelyen. Ha már forró de még nem forr húzzuk le a tűzről és borítsuk bele az apróra tört csokit. Keverjük el amíg elolvad a csoki és szép sima lesz. Öntsük a ganache.t a teljesen kihűlt sütire és próbáljuk egyenletesen eloszlatni rajta. Hagyjuk hűlni amíg megköt a csoki.
  5. Azután szeleteljük háromszögekre és minden háromszög tetejét díszítsük magyal szórócukorral. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: karácsonyi sütemény receptek

Keresés