Olvadó hóember keksz

Hozzávalók:
- Kedvenc keksz receptünk
- Tojásfehérjepor
- Royal icing
- Marsmallow fehér, nagy
- Cukoríró filctoll – fekete
- Ételszínező – fekete
- Ételszínező – karácsony piros
- Ételszínező – piros
- Cukorgyöngy – fekete
- Nonpareils – fehér
Eszközök:
- Nagy keksz sütőforma
- Ehető ragasztó
- Eldobható habzsák
- No. 3 díszítőcső
- Spatula- 23 cm, hajlított
- Marcipán, fondant medellező – PME 2 db-os penge
- Sablon az olvadt hóemberhez és a kalaphoz
Elkészítés:
- Készítsük el a kekszeket egy nappal korábban. Készítsük el a keksz tésztát a recept utasításai alapján. Vágjuk ki a formákat a penge és a sablonok segítségével. Süssük meg majd hűtsük le a kekszeket.
- Készítsük el a royal icing-ot. A recept előírásait követve készítsük el a royal icing-ot. Osszuk el az icing-ot! Színezzünk fél csészényit feketére. 1/2 csészényit pirosra a 2 féle piros szín keverésével. A maradékot hagyjuk fehéren.
- Készítsük elő a habzsákot. A fehér icing -gal töltsük meg a habzsákot. A kekszeket vonjuk be a fehér mázzal majd a széleit szórjuk meg a fehér nonpareils-sel.
- Díszítsük ki a kekszeket. Készítsük el a pillecukor fejeket. Ollóval vágjuk le a a pillecukor 1/3 részét. Fogpiszkálóval készítsünk rá lyukakat a szemeknek meg az orrnak. Cukoríróval rajzoljuk meg a száját. és ragasszuk a szemeket és az orrot a helyére. Majd egy kis royal icing-gal rögzítsük a kekszre. Ragasszunk fekete gyöngyöt a gomboknak és rajzoljuk meg a karokat. Hagyjuk egy napig száradni.
Spatula segítségével fekete roxal icing-gal vonjuk be a kalapokat. No. 3 díszítőcsővel felszerelt habzsákba töltsük a piros royal icing-ot és rajzoljuk meg vele a kalap szalagot. majd ragasszuk a icinggal a nagy kekszekre a kalapokat.
Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!