Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Csokis-mogyorós fatörzs

Csokis-mogyorós fatörzs

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 205°C-ra. A 25 x 40 cm-es sütőformát fújjuk ki sütőforma Formaleválasztó spray-vel vagy béleljük ki sütőpapírral.
  2. Egy kis tálban szitáljuk össze a lisztet a kakaóporral.
  3. Egy nagy tálban a tojássárgáját 1/2 csésze cukorral sűrű krémes állagúra keverjük elektromos habverővel kb. 3 percig. Egy másik tálban a tojásfehérjét 1/4 csésze cukorral és a sóval magas fokozaton kemény habbá verjük. Ekkor hozzákeverjük a vanília kivonatot és a borkősavat, amíg szép fényes csúcsokat kapunk. A fehérjehab 1/3 -val fellazítjuk a tojássárgáját. A maradék tojásfehérje habot és a kakaós lisztet felváltva óvatosan beleforgatjuk a masszába. Az előkészített sütőformába simítjuk.
  4. Süssük 10-12 percig, vagy amíg a fogpiszkálót a közepébe szúrva az tisztán jön ki. A sütőből kivéve borítsuk egy tiszta konyharuhára a piskótát, távolítsuk el róla a sütőpapírt és a hosszabbik oldalánál kezdve csavarjuk fel a konyharuhával. Így hagyjuk hűlni kb. 5 percig. Aztán távolítsuk el róla a konyharuhát és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A csoki réteg elkészítéséhez béleljünk egy kisebb tepsit sütőpapírral. Simítsuk bele az olvasztott tejcsokoládé pasztillát. Foltokban öntözgessük rá az étcsokoládé pasztillát és villa segítségével készítsünk örvényeket a faerezet minta szerűen. Hagyjuk kb. 20 percig megdermedni. Ha teljesen megkötött a csoki akkor öntsük ki a tepsiből húzzuk le róla  sütőpapírt és tördeljük hosszúkás darabokra.
  6. A töltelékhez a puha vajat habosítsuk ki a krémsajttal elektromos habverővel. Majd keverjük hozzá a mogyoró krémet.
  7. Összeállításnál csavarjuk ki a piskótát és kenjük meg 2 csésze mogyorós töltelékkel és csavarjuk fel. Vágjunk le belőle kb 7 cm-es darabot és az a krémmel ragasszuk a tekercs oldalához. A maradék krémmel vonjuk be a fatörzsünket és ragasszuk rá a csoki darabokat, hogy úgy nézzen ki, mint a fakéreg. Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe legalább egy órára.
  8. Tipp: Recés késsel szeleteljük.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Tartalomhoz tartozó címkék: csokoládékrém torta díszítés

Keresés