Házi oreo jégkrém recept

Hozzávalók:
- 400 ml görög joghurt
- 150 ml tejszín
- 100 g cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 10-12 Oreo keksz
- díszítheted liofilizált gyümölcsökkel, liofilizált málnával vagy liofilizált eperrel
Ha mártani szeretnéd, akkor ízlés szerint 200 gr ét-, tej- vagy fehér belga csokoládé
Fehér csokoládé festéséhez csokoládé festéket itt találsz!
Eszközök:
Elkészítés:
-
Oreo kekszek összetörése:
- Törd össze az Oreo kekszeket durvára.
-
Joghurtos alap készítése:
- Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a tejszínt, a cukrot és a vaníliakivonatot.
-
Oreo keverése:
- Óvatosan forgasd bele az összetört Oreo kekszeket.
-
Formák megtöltése:
- Kanalazd a keveréket a jégkrémformákba vagy műanyag poharakba, majd helyezz egy jégkrémpálcikát a közepébe.
-
Fagyasztás:
- Tedd a formákat a fagyasztóba legalább 4-6 órára, vagy amíg a jégkrém teljesen meg nem keményedik.
-
Csokoládé Olvasztása:
- Vízfürdő: Egy hőálló tálban tedd a csokoládét és a kókuszolajat. A tálat helyezd egy forró vízzel teli edény tetejére, ügyelve, hogy a tál ne érjen a vízhez. Folyamatos keverés mellett olvaszd fel a csokoládét.
- Mikrohullámú Sütő: A csokoládét és a kókuszolajat egy mikrohullámú sütőbe tehető tálban helyezd a mikrohullámú sütőbe. 30 másodperces intervallumokban melegítsd, minden intervallum után keverve, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
-
Jégkrémek Előkészítése:
- Vedd ki a házi jégkrémeket a formákból, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára.
- Helyezd a jégkrémeket vissza a fagyasztóba, amíg a csokoládé olvad. Fontos, hogy a jégkrémek jól lehűltek legyenek, így a csokoládé gyorsan megdermed.
-
Jégkrémek Mártása:
- Vegyél ki egy jégkrémet a fagyasztóból, és mártsd bele az olvasztott csokoládéba. Azonnal húzd ki, hogy a felesleges csokoládé lecsöpögjön.
- A jégkrémet gyors mozdulatokkal forgasd meg, hogy a csokoládé egyenletesen borítsa be.
- Helyezd vissza a jégkrémet a sütőpapírral bélelt tálcára.
-
Megdermedés:
- Tedd vissza a csokoládéba mártott jégkrémeket a fagyasztóba, és hagyd, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen (kb. 15-30 perc).
TIPPEK ÉS JÓ TANÁCSOK:
- Kókuszolaj használata: A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé bevonat sima és fényes legyen, valamint könnyebben megdermedjen.
- Gyors munkavégzés: Mivel a jégkrémek gyorsan olvadnak, fontos, hogy gyorsan dolgozz. Készíts elő mindent, mielőtt elkezdenéd a mártást.
- Dekoráció: Mielőtt a csokoládé megdermedne, szórhatsz rá apróra vágott diót, kókuszreszeléket, színes cukorgyöngyöket vagy bármilyen más díszítést.
- Több réteg: Ha vastagabb csokoládé bevonatot szeretnél, mártsd a jégkrémet többször a csokoládéba, minden réteg között visszatéve a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
- Hűtés: Ügyelj rá, hogy a csokoládéba mártott jégkrémeket mindig jól fagyaszd le, különben a csokoládé bevonat megolvad és lecsúszik.